AleskaAerial Hoop

2018.05.30. 18:32

Sikeresen szerepeltek a pápai légtáncosok az országos versenyen

A közelmúltban Budapesten rendezték meg az AleskaAerial Hoop elnevezésű országos légtornaversenyt, melyen a pápai légtánccsoport harmadik helyezést ért el

Polgár Bettina

Győrffy Viola, a két éve alakult pápai légtánccsoport vezetője elmondta, 16 csapat vett részt az országos megmérettetésen, melyen harmadik helyezést zsebeltek be a pápai légtáncosok.

– Kilenc versenyzővel indultunk útnak: a legfiatalabb 8, a legidősebb pedig 28 éves volt. Amellett, hogy egy ideje már minden kedden és szerdán erre készültünk, hétvégenként is sokat gyakoroltunk a lányokkal – emelte ki Győrffy Viola.

Győrffy Viola a versenyzőkkel, Illés Viktóriával, Orovecz Grétával és Illés Zsófiával (balról jobbra) Fotó: Pápai légtánccsoport

Mint mondta, a verseny végén a zsűri megdicsérte a pápai csapatot, hiszen nagyon ügyesek voltak a lányok. A csoportos siker mellett egyéni eredmények is születtek: gyermek kategóriában Illés Viktória aranyérmet, Illés Zsófia ezüstérmet, Orovecz Gréta pedig bronzérmet kapott.

– A következő nagy próbatétel az Európa-bajnokság lesz számunkra, amit szeptemberben rendeznek Szlovákiában. A lányok már nagyon várják ezt a versenyt, főleg a szép országos eredmény után. Az Európa-bajnokság azonban már komolyabb felkészülést igényel, hiszen itt kötelező koreográfiai elemek is lesznek. Már most elkezdtük a gyakorlást – hangsúlyozta a pápai légtánccsoport vezetője. Hozzáfűzte, noha egyelőre erre a versenyre koncentrálnak, októberben egy amatőr megmérettetésen is szeretnének majd részt venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!