Telekom Veszprém-Dabas

2018.05.02. 20:45

Telekom Veszprém: Félgőzzel, könnyedén nyertek

Már csak egyetlen forduló maradt az alapszakaszból a Telekom Veszprém számára a férfi kézilabda NB I-ben, miután a Dabast is magabiztosan fektette két vállra a hétközi fordulóban.

B. Virág Rita

Telekom Veszprém-Dabas

34:17 (16:9)

Veszprém, 1000 néző. V.: Paska, Vastag. Telekom Veszprém: Alilovic – Gajic 5, Sulic 1, Nagy 1, Ligetvári 5, Ilic 2 (1), Ugalde 1. Csere: Mikler (kapus), Nenadic 2, Blagotinsek 4, Manaskov 2, Schuch 2, Tönnesen 1, Marguc 2, Jamali 5, Borzas 1. Edző: Ljubomir Vranjes.

Dabas KC VSE: Holló – Kiss 3, Kekezovity 1, Slachta 2, Bíró, Perisic 2, Országh 3. Csere: Podoba (kapus), Korsós, Shinnosuke 3, Priczel, Tanaka 1, Laurinyecz, Pocsai, Zakics 2 (2). Edző: Tomori Győző.

Kiállítások: 2, ill. – perc.

Hétméteresek: 2/1, ill. 5/2.

Fotó: Penovác Károly

Nagyjából az első 15 percben tudta tartani a lépest a dabast a címvédővel, ebben az időszakban a jobbszélső Dragan Gajic négyszer volt eredményes.

Ezt követően azonban a Veszprém egy 5:0-ás szériával meglépett, állva hagyta ellenfelét. A félidő végére tetemes különbség alakult ki a két fél között (16:9).

A térfélcserét követően hat perc alatt tízgólosra nőtt a differencia (20:10). A Veszprém minden megerőltetés nélkül, tetszés szerint érte el góljait. Robogtak a szélsők, több remek labdát kapott Blagotinsek is. A 47. perctől öt percen át csak veszprémi gólnak tapsolhattunk, így 32:16-ra alakult az állás.

Az utolsó hét percben már egyik fél sem erőltette meg magát, a Dabas kihagyott két hetest is, így alakult ki a 34:17-es végeredmény.

A Telekom legközelebb vasárnap fogadja a Tatabányát az alapszakasz utolsó fordulójában, amely gyakorlatilag semmiről sem dönt.

 

Ljubomir Vranjes: – Rég nem játszottunk tétmeccset, de megfelelő volt a hozzállása a csapatnak. A tizenhét kapott gól azt mutatja, kifejezetten jól védekeztünk.

Tomori Győző: – A mérkőzésen végig a Telekom irányított, de nem is számítottunk másra. Sportszerű találkozót vívtunk, ahol egyértelműek voltak az erőviszonyok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!