Vasárnap: Telekom Veszprém-THW Kiel

2017.10.06. 12:45

Ancsin Gábor a jelenre koncentrál

Lezárta az előző szezont, és már csak a jelenre koncentrál a magyar válogatott jobbátlövő, Ancsin Gábor. A Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttes játékosával a Kiel elleni Bajnokok Ligája-rangadó előtt beszélgettünk.

B. Virág Rita

Ancsin Gábor élvezi az edzéseket és a mérkőzéseket, szeretne minél többet bizonyítani Fotó: Penovác Károly

Az előző évadban nem sokat láthattuk a pályán Ancsin Gábort, ennek dacára az emlékezetünkbe véstük azt a THW Kiel elleni Bajnokok Ligája összecsapást, ahol a sérült Nagy Lászlót helyettesítve igencsak meglepte a német sztárcsapatot és a veszprémiek egyik legjobbjaként, oroszlánrészt vállalt a győzelemből.

- Hogy mi történt tavaly, arra nem igazán tudom a választ, én már lezártam ezt az időszakot és nem is szeretnék másra koncentrálni csakis a jelenre, az előttünk álló feladatokra – kezdte Ancsin Gábor, akit a tavalyi szezon mellőzöttségéről kérdeztünk.

- Az új idényben mindenki tiszta lappal indult. A feladat adott, ezért dolgozunk, küzdünk nap nap után. Azt is tudjuk, hogy sokan vagyunk a keretben, ezért négy játékos rendre kimarad. Élvezem az edzéseket, a mérkőzéseket és szeretnék minél többször bizonyítani a mesternek – húzta alá a jobbátlövő.

Ancsin Gábor élvezi az edzéseket és a mérkőzéseket, szeretne minél többet bizonyítani Fotó: Penovác Károly

A Telekom Veszprém eddig nemcsak a magyar bajnokságban, hanem a Bajnokok Ligájában is veretlen. Így Európa legrangosabb sorozatában a B csoport élén áll, megelőzve a német Flensburgot és a francia PSG-t. A negyedik fordulóban a nyolcas utolsó helyét elfoglaló THW Kiel látogat a Veszprém Arénába.

- A Kiel nincs csúcsformában, ám ezzel nekünk nem szabad foglalkozni. Sőt, szerintem megtévesztő a helyezése, hiszen bárhol, bárki ellen képes kiugró eredményt elérni. A csapata egyik fontos láncszeme, Domagoj Duvnjak sérült, nem játszhat, ami úgy tűnik, nagy érvágást jelent a németeknek. Mindent összevetve nekünk a saját játékunkkal kell foglalkozni. Szerintem egyáltalán nem adja majd olcsón a bőrét a Kiel, meg kell dolgoznunk keményen az újabb két pontért – vélekedett Ancsin Gábor.

A 27 esztendős, balkezes átlövő arról is beszélt, társaival szeretnék minél tovább nyújtani a veretlenségi szériát, sőt vasárnap hazai pályán mondhatni, kötelező a győzelem megszerzése.

Az idény elején két és fél hétig kisebb térdproblémái miatt nem szerepelhetett a veszprémi keretben Ancsin, ám szerencsére ma már jól van és bízik benne, hogy a héten meg tudta győzni edzőjét arról, hogy a 16-os keret tagja legyen a vasárnapi csúcsrangadón.

Ljubomir Vranjes, a Telekom Veszprém szakmai vezetője elmondta, a Kiel az egyik legjobb alakulat Európában.

- Jól ismerem őket, hiszen a Bundesligában és a BL-ben is többször találkoztunk már. Igaz, hogy eddig nem teljesítenek olyan jól, de a Kiel az Kiel és ez bármikor megváltozhat – fogalmazott a tréner.

A THW Kiel eddig egyetlen győzelmet tud felmutatni a BL-ben. Az első körben szoros vereséget szenvedett a PSG-től (22:25), aztán beleszaladt egy nagyobb verésbe Lengyelországban, a Kielce 32:21-re győzte le. Legutóbb pedig hazai pályán megszenvedett az Aalborggal, ám végül sikerült két vállra fektetnie (27:26).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!