Sport

2016.12.16. 11:00

Tükörbe néztek a fürediek

Balatonfüred - Elérkezett az év utolsó mérkőzésének időpontja, nagyon kellene a két pont, ám egyáltalán nem könnyű a feladat.

Horváth Gábor

A Gyöngyöst fogadja ma a Balatonfüredi KSE a kézilabda NB I-ben. Az év utolsó mérkőzésén nagyon kellene a két pont a hazaiaknak, akik legutóbb elég vérszegény produkcióval rukkoltak elő.

Igaz, senki sem gondolta, hogy a Mol-Pick Szeged ellen megváltja a világot a Füred, ám a szurkolók jóval több ellenállást vártak az ezúttal nemcsak a védekezésben feltartott kézzel játszó kedvenceiktől. A Tisza-partiak nagyobb erőlködés nél-kül, 33:21-re nyertek egy he-te a Balaton Szabadidőközpontban.

- Nem azt játszottuk, amit szerettünk volna. Jobbra számítottam, hiszen nem volt rajtunk nyomás. Az első 10-15 perc még rendben volt, de utána érthetetlen módon teljesen alárendelt szerepet játszottunk. Természetesen borítékolható volt, hogy a Szeged ellen nem jut nekünk pont, azonban többet vártam, főleg azoktól, akik eddig kevesebb szerepet kaptak - fogalmazott Csoknyai István. A BKSE szakvezetője hozzátette: belenéztek a Tisza-partiak által tartott tükörbe, és készen állnak a javításra.

Debreczeni Dávid (középen) az egyik, aki volt csapata ellen játszik a Füred-Gyöngyös derbin
Fotó: Balogh Ákos

- Nagyon fontos találkozó következik, nyernünk kell. A tabellán óriási a tülekedés, torlódás, a két utolsó kivételével összesűrűsödött a mezőny. Ha valaki hibázik, bajba kerül. Bízom benne, hogy meg tudjuk szerezni a két pontot, de ehhez mindenkitől száz százalékra van szükség. Fontos a stabil védekezés, erre és a kontrajátékra szeretnénk építeni. Jó teljesítménnyel és győzelemmel kárpótolnánk szurkolóinkat, akiknek a segítségére ezúttal is nagyon számítunk - mondta Csoknyai István.

A balatonfürediek keretében ezúttal mindenki egészséges, de a hosszú heteket ki-hagyó Zdolik Bence komoly meccshiánnyal küszködik.

A BKSE-Gyöngyös mérkőzés 18 órakor kezdődik. A fürediek jelenleg hatodikok a tabellán, 13 pontot szereztek. A Heves megyei csapat 11 egységet gyűjtött, ezzel nyolcadik, de két meccsel kevesebbet játszott, mint vetélytársa. A két alakulat általában komoly csatát vív egymással, legutóbb, szeptemberben Gyöngyösön egy góllal a hazaiak bizonyultak jobbnak. Érdekesség, hogy nyáron a Balaton-partiak két játékost is Gyöngyösről igazoltak, Debreczeni Dávid és Varsandán Milán egyaránt volt csapata ellen játszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!