Sport

2009.09.23. 15:36

U20-as vb - Tizenkét év után ismét magyarokkal - Előzetes

Kairó - Csütörtök este a házigazda Egyiptom, valamint Trinidad és Tobago összecsapásával megkezdődik az XVII. U20-as labdarúgó-világbajnokság, amelyen 12 év után a magyar válogatott is pályára lép.

MTI

Legutóbb 1997-ben, Malajziában volt ott a magyar csapat, az együttes akkor Argentínától, Ausztráliától és Kanadától is kikapott. A csoportmérkőzések során mindössze egyetlen gólt szerzett a gárda, Szili Attila büntetőből talált be az kanadaiaknak. Abban a csapatban többek között Kabát Péter, Ferenczi István és Rabóczki Balázs szerepelt.
    
A mostani 20 éven aluli magyar válogatottnak mindenképpen felül kell múlnia a 12 évvel ezelőtti teljesítményt, már csak azért is, mert a szövetségben a nyolcaddöntőbe kerülést jelölték meg a minimális elvárásként. Az eddigi négy szereplés alkalmával egyszer sem sikerült továbbjutni a csoportból.
    
Az U20-as világbajnokságok történetében az argentinok hatszor diadalmaskodtak, a legutóbbi két torna is az ő sikerükkel ért véget. A viadal remek lehetőség a fiatal futballisták számára, elég megemlíteni azt, hogy 2005-ben Lionel Messi, két évvel később pedig Sergio Agüero lett a torna legjobb játékosa.
    
A magyarok vasárnap Honduras ellen mutatkoznak be a vb-n, majd jövő szerdán a dél-afrikaiak, három nappal később pedig Egyesült Arab Emírségek legjobbjai következnek. Mindhárom meccset Alexandriában rendezik.
    
A hat négyesből az első kettő és a négy legjobb harmadik kerül a 16 közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!