Elmaradt a bravúr

2018.02.12. 21:50

Vastapsot kapott a küzdésért a 1. FC Veszprém csapata

Telt házas, fantasztikus hangulatú mérkőzést vívott a 1. FC Veszprém a futsal NB I-ben, de a címvédő Rába ETO ellen nem sikerült a pontszerzés.

Bényi Kálmán

Fotó: Balogh Ákos

1. FCV-Rába ETO 3:6 (1:0)

Veszprém, 1800 néző. V.: Farkas, Futó, Apkó. 1. FC Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Fehér, Bognár, Apatini. Csere: Spandler (kapus), Tar, Püspök, Boromisza D., Bencsik, Ruzicska, Kellner. Edző: Madarász János. Rába ETO: Alasztics – Klacsák, Alex, Juanra, Dávid. Csere: Klicsó (kapus), Szücs, Pap, Tama, Gonzalez, Sáhó, Bognár B. Edző: Rodriguez Nebreda.

Gólszerzők: Dávid (öngól), Bencsik, Tatai, ill. Dávid 2, Sáhó, Alex 2, Klacsák.

Fotó: Balogh Ákos

Telt ház előtt fogadta a bajnoki címvédő Rába ETO alakulatát a Veszprém. A Március 15. úti sportcsarnokban mintegy 1800 néző gyűlt össze, hogy bíztassa a bakonyi fiúkat.

Rögvest az első perctől komoly nyomás alá helyezte a Győr a veszprémieket, s még fel sem ocsúdtunk, amikor jobboldali beadást követően Alex lőtt kapura, de Schmidmajer szépen védett.

A 3. percben Boromisza D. előtt adódott lehetőség, majd a 6. percben Tatai, aztán Fehér került helyzetbe, utóbbit csak lerántani tudta Juanra a hatos magasságában, amiért a győri csapatkapitány sárgalapot kapott.

Nagy volt az iram, minden labdáért szinte vérre menő küzdelmet folytattak a csapatok.

Nem voltak könnyű helyzetben a játékvezetők, a vendégek folyamatosan presszionálták őket, egyfolytában dumáltak, reklamáltak nekik.

A 9. percben Tatai lódult meg saját térfelén, a kilences magasságában Tarhoz passzolt, aki balról lőtt, labdája megpattant Dávidon és a játékszer a kapuban kötött ki, 1:0.

A következő időszakban mindkét oldalon több helyzet is adódott.

Szünet után sajnos nem sokat kellett várni a győri egyenlítésre: a 22. percben Sáhó harcosan labdát szerzett, beadását Dávid közelről pörgette a hálóba, 1:1. Egy perc múlva Sáhó 15 méteres átlövéséből vezetéshez jutott a Győr, 1:2.

A 25. percben Juanra szövegelt, megkapta második sárgalapját, így mehetett a lelátóra.

A 29. percben felcsillant újból a remény a pontszerzésre: Bencsik szép csel után játszotta magát tisztára, bal lábas lövése védhetetlenül vágódott a hosszú kapufáról a hálóba, 2:2.

A 30. percben a Veszprém végezhetett el oldalberúgást az alapvonal közelében, a variáció rosszul sült el, Tar adta el a labdát, hibáját Alex használta ki, 2:3.

A Veszprémnek lehetősége nyílt az egyenlítésre, a nagy rohanás végére azonban Dávid tett pontot, 2:4.

A hajrához közeledve szabálytalan hazaadást követően a Rába ETO végezhetett el szabadrúgást a Veszprém hatosáról. A szabadrúgás variáció végén Alex talált a kapuba, 2:5.

Az utolsó percekre lehozta kapusát az FCV, s az üres kapus szituációt kihasználva Klacsák növelte az előnyt, 2:6.

A lefújás előtt még szépített a Veszprém, Boromisza beadását Tatai közelről vágta a léc alá, 3:6.

Nagy iramú, remek hangulatú, telt házas, pörgős mérkőzésen óriásit küzdött a Veszprém. Egyéni hibák miatt azonban nem tudott pontot szerezni.

Madarász János: – Azért vagyok egyik kicsit mérges, mert az első és a harmadik gólunkat elképesztő egyéni hibákból kaptuk. Látványos, jó meccset vívtunk, ha a helyzeteinket jobban használjuk ki, az eredmény fordított is lehetett volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!