taekwon-do

2019.05.26. 11:34

Világkupa bronzérmet szerzett Bécsi Nikolett

A világbajnoki cím után ezúttal Világkupa bronzéremmel örvendeztette meg szurkolóit Bécsi Nikolett.

Bényi Kálmán

Bécsi Nikolett egy hónappal ezelőtt még a németországi taekwon-do világbajnokságon szerepelt, ahol két másik veszprémi társával csapatban törés számban világbajnoki címet szerzett.

A veszprémi sportoló ezúttal azonban nem taekwon-do, hanem kick-box sportágban jeleskedett. A budapesti kick-box Világkupán 42 ország több mint 1700 sportolója vett részt.

A Veszprémi Thai-Box SE versenyzője a tizenhatos főtáblán kezdte meg a küzdelmeket a light-contact számban a -50 kilogrammosok között. Két győztes mérkőzést követően az elődöntőben már a finálé volt a tét, ahol kis különbséggel alulmaradt Vajky László tanítványa, majd a bronzmérkőzésen remek meccsen nyert.

Bécsi Nikolett a bronzérem megszerzése után nyilatkozott:

– Nagyon jó érzéssel tölt el az, amikor viszontláthatom, itthon vagy külföldön, versenyzőtársaimat a világ minden részéről. Többségükkel, őszinte öleléssel üdvözöljük egymást, mintha egy nagycsaládba térne haza az ember. Kicsit tudathasadásos állapotnak tűnhet kívülről, amikor ezek után ellenfelekként, kőkemény akár kifulladásig tartó meccseket vívunk egymással. Azonban ez egyfajta kölcsönös tisztelet, Megtiszteljük a másikat azzal, hogy a legjavát adjuk a tudásunknak. Jó érzés, amikor nyerek, mert tudom, hogy komoly értéke van a győzelmeimnek. Amikor vesztek, mint ahogy itt a döntőbe jutásért is történt, nem volt hiányérzetem, mert mindent megtettünk mindketten. Elégedett vagyok a bronzéremmel is, mert elég sokan vágynak az érmekre és állnak sorba értük. De mindenki jól tudja, hogy a sportban a dobogónak, csak három foka van – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában