Sportvilág

2010.06.26. 12:04

Rafael Marquez visszavágna Argentínának

Mexikó arra készül, hogy a dél-afrikai vb egyenes kieséses szakaszának vasárnapi meccsén (Johannesburg, 20:30 ó) revánsot vegyen a négy évvel ezelőtti, hosszabbításban elszenvedett vereségért, s most ő ejtse ki a legjobb nyolc közé jutásért zajló párharcban Argentína futballválogatottját.

MTI

A közép-amerikai ország nemzeti együttesének közös óhaját a középpályás Rafael Marquez fogalmazta meg, aki szerint Mexikónak igenis komoly az esélye az argentin nemzeti csapat elbúcsúztatására.
 "2006 óta hordom magamban a tüskét, remélem, most vasárnap végre kihúzhatom - fogalmazott Marquez, aki a 2-1-re elveszített ominózus meccsen csapata szépítő gólját szerezte. - Most még a 2006-osnál is jobb csapatunk van, és ugyan a riválisnál játszik a világ legjobb labdarúgója, Leo Messi, megpróbálunk mi győzni, amire látunk lehetőséget."
A túloldalon szintén ott van a 2006-os főszereplők egyike, a négy esztendeje pazar és döntőnek bizonyuló gólt jegyző Maxi Rodriguez:
 "Remélem, játéklehetőséget kapok most is, és ha így lesz, mindent elkövetek, hogy megint betaláljak" - mondta.
Az óvatosabb fogalmazásban benne van, hogy Maxi elképzelhetően csak csereként jut majd szóhoz, mivel a szövetségi kapitány, Diego Maradona rendelkezésére áll a támadásban legütőképesebbnek tartott, Lionel Messi, Gonzalo Higuaín és Carlos Tévez alkotta hármas fogat, bár a középpályás sorban helyet kaphat akár a kezdőtizenegy tagjaként is.
 "A legfontosabb az, hogy a csapat nyerjen, és tovább fejlődjön" - nyilatkozta Maxi Rodriguez.
Az erőviszony és az azt híven tükröző statisztika mindenesetre Argentína mellett szól: a két válogatott eddig 25 alkalommal mérkőzött egymással, s - tíz döntetlen mellett - a mexikóiak csak 4 alkalommal győztek. Marquezék szerint azonban eljött az ideje az ötödik siker begyűjtésének is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!