Sportvilág

2014.06.03. 16:49

Foci vb 2014 - Postás Józsinak a hazaiak a kedvencei

Tapolca - Az ismert énekes azt mondja, nincs ideje a szurkolásra, de ha lenne magyar csapat, bizonyára nagyobb figyelmet fordítana a VB-re.

Tóth B. Zsuzsa

Postás Józsi bevallja, hogy kevésbé köti le a foci, inkább azon sportágak versenyeit kíséri figyelemmel, amelyekben érdekelt Magyarország, pláne Tapolca.

- A futás és a párbajtőr inkább érdekel, figyeltem annak idején Szalay Gyöngyi sikereire, és emlékszem, mekkora ünnep volt, amikor a bronzéremmel hazatért az olimpiáról. Most pedig Bozczkó Gábor és Rédli András, meg a többi fiatal versenyeit, eredményeit követem. Persze, társaságban, a beszélgetések alkalmával előkerül a foci is, úgyhogy képben vagyok, de magam nem ülök le szurkolni. Legfeljebb baráti körrel, ahogy ez a legutóbbi VB ideje alatt is volt külföldön. Gyerekkoromban pedig még gyakran fociztam, akár naponta kijártunk a barátaimmal az akkori TIAC pályára. Varga Károly tanár úr a templomdombi iskolában megkedveltette velünk testnevelés órán a sportágat és a mozgást egyáltalán. Aztán az élet másfelé sodort, maradt inkább a futás és a biciklizés.

Postás Józsi nem szurkol a focicsapatoknak a nyáron, inkább fellépéseire és a gyógyulására koncentrál (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)


A postán a kollégák nagy része foci rajongó volt, úgyhogy mindig képben voltam akkor is. Meccsen már nagyon régen voltam, de az olimpiai közvetítéseket inkább figyelemmel kísérem, mint a foci VB-t. Ugyanis ott magyar indulók vannak, sőt, helyiek is, nekik mindenképpen szurkolok. Most szinte minden a fociról szól, úgyhogy tisztában vagyok az indulókkal és tudom majd, hogy ki milyen eredményt ér el, de a meccsek elé nem ülhetek le. Szerencsére nagyon sok fellépésem lesz a nyáron, televízió műsorban szerepelek, országos turné vár rám és még ebben a hónapban videoklippet is forgatunk Révfülöpön, a Balaton-parton. Ősszel pedig újabb lemezt jelentetek meg, a dalok nagy része már elkészült - mondja Józsi, akinek egy hete volt a tavalyi balesete utáni ötödik kézműtétje. Most a platinát titánra cserélték a karjában és a fém már benne is marad. Azt mondja, végre jobban érzi magát, könnyebben mozog a keze, van benne erő. Még egy utolsó műtét azonban vár rá ősszel, amikor a csípőcsontjának egy darabjával pótolják ki a csuklóját. A nyolc hónapja történt autóbaleset után reményei szerint az lesz az utolsó műtét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!