Sportvilág

2014.07.14. 13:00

Messi kapta az aranylabdát

A Németország -Argentína finálét követően kiosztották az egyéni díjakat is a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon.

Horváth Gábor

A legjobb játékosnak járó aranylabdát az argentinok kapitánya, Lionel Messi kapta.

A Barcelona játékosa négy gólt szerzett a tornán, az egyenes kieséses szakaszban ugyan már nem talált be, de fontos passzokat, köztük egy továbbjutást érő átadást, adott. Négyszer választották a meccs emberének, ő büszkélkedhet a legtöbb sikeres cselsorozattal is. Persze őt ezeknél sokkal jobban érdekelte volna a világbajnoki cím.

A legjobb kapusnak Manuel Neuert választották meg. A németek hálóőre nagyon magabiztos volt az egész világbajnokságon. A Bayern portása csak négy gólt kapott, ebből kettőt, az Algéria és Brazília ellenit már tét nélküli szituációban.

A legjobb fiatal játékos cím a franciák középpályásának, Paul Pogbának járt. A Juventus labdarúgója egy-egy gólt és gólpasszt jegyzett a brazíliai eseményen. Franciaország a negyeddöntőben búcsúzott, 1:0-ra alulmarad-va a későbbi győztessel szemben.

A brazilok elleni negyeddöntőben búcsúzó Kolumbia legjobbja, James Rodriguez megtartotta előnyét (Müller és Messi volt rá elsősorban veszélyes) a mesterlövészek listáján, és gólkirály lett.

A góllövőlista végeredménye (élmezőny), 6 gólos: J. Rodriguez (kolumbiai), 5 gólos: Müller (német), 4 gólos: Neymar (brazil), Messi (argentin), van Persie (holland), 3 gólos: Benzema (francia), Robben (holland), Schürrle (német), Shaqiri (svájci), E. Valencia (ecuadori).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!