Sportvilág

2015.06.16. 17:05

Kajak-kenus éremeső

Baku - Folytatódott az éremgazdag magyar szereplés az azerbajdzsáni városban zajló I. Európai Játékokon.

B. Virág Rita

Kozák Danuta K-1 500 méteren bronzérmet, a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás, Pauman Dániel kajaknégyes 1000 méteren aranyérmet, Kárász Anna és Vad Ninetta K-2 500 méteren bronzérmet - a kétszáz kettesek között negyedik helyet -, Dudás Miklós a kajak egyesek 200 méteres döntőjében aranyérmet, Tótka Sándor és Molnár Péter K-2 200 méteren bronzérmet, Csay Renáta a női kajakosok 5000 méteres távján bronzérmet, Pauman Dániel szintén az 5000 méteres távon ötödik helyezést, Hajdu Jonatán a kenu egyes 200 méteres döntőjében kilencedik helyet szerzett.

Kozák Danuta női kajak 500 méteren diadalmaskodott
Fotó: MTI Fotó: MOB/Szalmás Péter

A női birkózók 58 kilogrammos mezőnyében Barka Emese a hetedik magyar aranyérmet nyerte.

A női vízilabdázók 16:4-re legyőzték a briteket, a csoportban harmadikként zártak - a küzdelmeket a negyeddöntőben folytathatják, ahol a spanyolok várnak rájuk.

Asztaliteniszben az egyéni küzdelmek első fordulóit rendezték, ahol Pattantyús Ádám könnyedén, Madarász Dóra és Kosiba Dániel szoros mérkőzésen lépett tovább a következő fordulóba.

A magyar küldöttség termése az Európa Játékokon eddig hét arany-, egy ezüst- és öt bronzérem. Az éremtáblázatot Oroszország vezeti (12, 4, 5), második Azerbajdzsán (8, 3, 7), Magyarország a 3. helyen áll (7, 1, 5).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!