Sportvilág

2017.01.12. 20:50

Ők voltak az év legjobbjai

Budapest, Veszprém - Két veszprémi kitüntetettje is volt a csütörtökön rendezett, nagyszabású Év Sportolója Gálának.

Horváth Gábor

A Nemzeti Színházban rendezett eseményen a díjak a sportújságírók szavazatai alapján találtak gazdákra. A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) 59. alkalommal hívta életre a gálát.

Nem meglepetés, hogy az év női sportolója Hosszú Katinka lett, a férfiak között pedig Szilágyi Áron kardvívó kapta a díjat.

Az év csapatának a férfi labdarúgó-válogatottat választották, ezzel virtuálisan nemzeti együttesünk - az Európa-bajnokságon is résztvevő - két veszprémi származású tagját, Kádár Tamást és Lang Ádámot is kitüntették. Az év fogyatékkal élő csapata kategóriában, a férfi szervátültetett 4×100 méteres atlétaváltó tagjaként a pápai Gelencsér Róbert is jelölt volt. Ezt a díjat a női kerekesszékes vívók vitték el.

Hosszú Katinka győzelme nem volt meglepetés, az úszó kiválóság három olimpiai aranyán túl is fantasztikus évet zárt 2016-ban
Fotó: MTI

A díjazottak, az év női sportolója: Hosszú Katinka (úszó).

Az év férfi sportolója: Szilágyi Áron (kardvívó).

Az év fogyatékkal élő csapata: női kerekesszékes vívócsapat.

Az év edzője: Shane Tusup (Hosszú Katinka, úszás).

Az év csapata: férfi labdarúgó-válogatott

Az év férfi labdarúgója: Király Gábor.

Az év fogyatékkal élő férfi sportolója: Tóth Tamás (úszó). Az év női labdarúgója: Jakabfi Zsanett.

Az év gólja: Gera Zoltán (magyar válogatottban az Eb portugálok elleni meccsén szerzett találat). Az év fogyatékkal élő női sportolója: Krajnyák Zsuzsanna (kerekesszékes vívó).

Az év fogyatékkal élő sportolókkal foglalkozó edzője: Beliczay Sándor (tanítványai: Osváth Richárd, Hajmási Éva, kerekesszékes vívás).

Az MLSZ életműdíját Göröcs János kapta. Az MSÚSZ és a Magyar Olimpiai Bizottság életműdíját Kulcsár Győző érdemelte ki.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!