Sportvilág

2015.06.19. 14:28

Esély az olimpiai selejtezőre

Veszprém – Dániával, Oroszországgal és Montenegróval került egy csoportba a magyar férfi kézilabda válogatott a januári lengyelországi Európa-bajnokságon.

B. Virág Rita

Krakkóban péntek délután elkészítették a januári férfi kézilabda Eb csoportbeosztását. Talant Dujshebajev szövetségi kapitány alakulata nem a legerősebb csoportba került, és nem is a nehezebb ágra, így esélyt kapott arra, hogy olimpiai selejtezős helyet szerezzen.

Minden kvartettből három-három alakulat jut tovább, a magyar ágon a német, svéd, spanyol, szlovén csoport szerepel.

A sorsolást mindenképpen meg kell néznünk a közelgő olimpia szemszögéből is. Egyenes ágon jut ki az ötkarikás játékokra a leendő Európa-bajnok, ha a világbajnok franciák nyerik a kontinens vetélkedőt, akkor viszont az ezüstérmes. További két csapat pedig selejtezős helyet szerez. Jelenleg ilyennel rendelkezik már Lengyelország, Spanyolország, Dánia, Horvátország, Németország. Vagyis Magyarország akkor játszhat az olimpiai részvételért, ha Fehéroroszország, Izland, Macedónia, Norvégia, Oroszország, Szerbia, Szlovénia, Svédország és Montenegró közül legfeljebb egy gárda előzi meg.

A jelenlegi erőviszonyokat látva a magyarok jó eséllyel pályáznak a selejtezőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!