Sportvilág

2013.10.29. 13:10

Focisták listája

Kedd reggel kiderült, hogy az idei Aranylabda-választáson kit tart érdemesnek a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), illetve a France Football szaklap a cím elnyerésére.

Novothny Ottó

Meglehetősen sokáig kell még várnunk, amíg kiderül a végeredmény, hiszen az ünnepélyes díjátadó csak 2014 január közepén lesz Zürichben.

Az viszont biztos, hogy a labdarúgók huszonhárman vannak, közülük választhatnak az európai férfi labdarúgó-válogatottak szövetségi kapitányai, valamint csapatkapitányai. Az edzők névsora tíz főből áll, érdekessége, hogy két már visszavonult szakember is elnyerheti a legjobb trénernek járó trófeát: Jupp Heynckes és Alex Ferguson. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a Veszprém megyei já-tékosok, edzők, szakvezetők vajon kire adnák le a voksukat. 

Szemán György, a Lombard Pápa klubigazgatója: – Cristiano Ronaldo, mert a világ legjobb labdarúgója. Illetve Jupp Heynckes, aki az európai hírű csapatából kihozta a maximumot, feljuttatta a németeket a csúcsra. 

Farkas László, a Veszprém FC játékosa: – Robben és Heynckes. Mindketten főszerepet vállaltak a Bayern München „mindent megnyerni” akciójában. 

Pákai Gergő az FC Ajka játékosa: – A kiválasztottam Ribery a München húzóembere. A mesterek közül Ferguson, hiszen hosszú éveken keresztül a legjobbak között tartotta csapatát úgy, hogy abban nem voltak igazi sztárok.

Lang Ádám a győriek veszprémi nevelésű labdarúgója. – Ha az idei évet nézzük, akkor Ribery a tippem. Karakteres játékosa a Bajnokok Ligája győztesnek. A trénereknél Ferguson a tippem, aki a sportág emblematikus figurája.

Az év edzője lehet: Carlo Ancelotti (olasz, Paris Saint-Germain, Real Madrid), Rafael Benítez (spanyol, Chelsea, Napoli), Antonio Conte (olasz, Juventus), Vicente Del Bosque (spanyol, Spanyolország válogatottja), Sir Alex Ferguson (skót, Manchester United), Jupp Heynckes (német, Bayern München), Jürgen Klopp (német, Borussia Dortmund), José Mourinho (portugál, Real Madrid, Chelsea), Luiz Felipe Scolari (brazil, Brazília válogatottja), Arsene Wenger (francia, Arsenal).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!