Sportvilág

2013.12.20. 13:00

Idén is díjazták a legjobbakat

A magyar sportújságírók szavazati alapján díjazták a magyar sport 2013-as legjobbjait a Sportcsillagok Gálaestjén.

MTI

Az ünnepélyes díjátadónak két Veszprém megyei érdekeltségű kategóriája volt. A tapolcai Rédli András (Sz-L Bau Balaton Vívóklub) a világbajnok párbajtőr válogatottal harmadik lett a csapatok rangsorában, a fogyatékkal élők együttesei között pedig az ajkai Molnár Gábor Általános Iskola és EGYMI volt diákjai, Berkes László, Pelikán Barnabás, Szigeti Balázs, Török Bálint, és Varga Csaba második helyen végzett a speciális olimpián aranyérmes padlóhoki csapat tagjaként.

Az év női sportolója Hosszú Katinka, a férfi díjazott pedig Gyurta Dániel lett.

A kitüntetett sportolók névsora kategóriánként, az év férfi sportolója: 1. Gyurta Dániel (úszó) 1706 pont 2. Vajda Attila (kenus) 824, 3. Pars Krisztián (kalapácsvető) 347. Az év férfi sportolója a fogyatékosoknál: 1. Osváth Richárd (kerekesszékes vívás), 2. Boronkay Péter (triatlon), 3. Sors Tamás (úszás).

Az év női sportolója: 1. Hosszú Katinka (úszó) 1758 pont, 2. Kozák Danuta (kajakos) 866, 3. Sastin Marianna (birkózó) 627. Az év női sportolója a fogyatékosoknál: 1. Biatovszki Mira (sportlövészet), 2. Biacsi Ilona (atlétika), 3. Berente Judit (atlétika)

Hosszú Katinka világbajnok úszó és Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó az év sportolóinak járó díjjal a gálaesten (Fotó: MTI)

 

Az év szövetségi kapitánya: 1. Benedek Tibor (férfi vízilabda) 1591 pont, 2. Storcz Botond (kajak-kenu) 657, 3. Kiss László (úszás) 589. Az év szövetségi kapitánya a fogyatékosoknál: 1. Sós Csaba (úszás), 2. Litavecz Anna (triatlon), 3. Schiller-Kertész Judit (atlétika)

Az év edzője: 1. Shane Tusup (úszás) 874 pont, 2. Széles Sándor (úszás) 817, 3. Ambros Martin (kézilabda) 755. Az év edzője a fogyatékosoknál: 1. Beliczay Sándor, (vívás), 2. Dr. Petrov Anatolij (úszás), 3. Balla Péter (triatlon).

Az év csapata: 1. Férfi vízilabda válogatott 1456 pont, 2. Győri Audi ETO KC 912, 3. Férfi párbajtőrcsapat 758.

Az év csapata a fogyatékosoknál: 1. Női kerekesszékes vívócsapat, 2. Padlóhoki válogatott, 3. 5000 méteres utcai futócsapat.

Az idén harmadszor meghírdetett közönségdíjat az előző két évhez hasonlóan ezúttal is Michelisz Norbert, a túraautó-világbajnokság idei hatodik helyezettje nyerte el.

Gyurta Dániel: Hatalmas elismerés és megtiszteltetés ez a cím, és külön öröm, hogy ezúttal a magyar sport egyik legendájától, Balczó Andrástól vehettem át. Nagyon meghatottak a szavai, amelyeket hozzám intézett. Elsősorban a megszerzett címeim megvédése motivál a jövőben, ugyanis ilyen erősnek még nem éreztem magam.

Hosszú Katinka: Tökéletes évet zártam, s ennek megkoronázása ez a díj. A tavalyi gyengébb évemet követően számos változás állt be az életemben, ezek együtt elősegítették, hogy ismét a csúcsra jussak. Talán a két legfontosabb az edzőváltás és hogy hazaköltöztem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!