Sümeg

2014.03.29. 18:33

Középpontban a rend megteremtése

Sümeg - A biztonságos és élhető település kialakítása, vagy más megközelítésben a rendközpontú organikus társadalom szervezésnek az elmélete testesül meg az úgynevezett érpataki modellben.

Szijártó János

Többek között erről hallhattak tájékoztatást az érdeklődők Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester és Dobó Zoltán, a Veszprém megyei 3-as számú választókörzet jobbikos képviselő-jelöltje sümegi lakossági fórumán szombaton este a Kisfaludy művelődési központban. Az északmagyarországi település polgármestere úgy vélte, az általa kipróbált, bevezetett, működő modell bárhol megvalósítható, ahol adott ehhez a megfelelő helyi vezető. Ezt alátámasztja, hogy immár országos hálózat is működik ebben a vonatkozásban.

- A központi gondolat a rend, ami az egyén és a közösség felemelkedését is egyaránt szolgálja. Természetesen fontos, hogy a polgármester alapvetően aktív és elkötelezett legyen, a megfelelő országépítő hazafiasság birtokában. A közérdek érvényesítése fontos, olyannyira, hogy ennek érdekében az adódó konfliktusokat is fel kell vállalni és megfelelő módon kezelni - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy bárki ellátogathat hozzájuk és élőben láthatja a modell működését.

Dobó Zoltán úgy vélte, az érpataki polgármester az egész ország, illetőleg bármely település vezetője számára példa lehet a probléma feltárása, analizálása és az arra adott válasz okán.

- A konfliktus felvállalása és kezelése példás, és követendő. Jól érzékelhető, hogy a megfelelően alkalmazott szabályok nem megfojtják, hanem segítik az embert, az egyént és a közösséget a boldogulásban. A hatóságok sok esetben sajnos nemtörődömséből nem tesznek semmit, pedig a lehetőség, a meglévő szabályok alkalmazása útján ott van a kezükben. Ezért hívtuk meg Orosz Mihály Zoltán polgármester urat a fórumra, hogy ő saját tapasztalatai alapján elmondja nekünk, a jelenlegi szabályok is lehetővé teszik az ideális közösség felépítését, a rend megteremtését - fogalmazott Dobó Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!