Sümeg

2011.09.22. 06:01

Utcazenére várnak a balatonfűzfőiek

Balatonfűzfő - Elképzelhető, hogy jövőre a városban is megrendezik az utcazene-fesztivált, csakúgy, mint a megyeszékhelyen.

Mátételki András

Ez az ötlet - sok más mellett - minap a turisztikai kerekasztal-beszélgetésen vetődött fel. A Balatonfűzfő_Litér Turisztikai Egyesület elnöke, Koronczai János arra biztatta a jelenlevőket, hogy minél több javaslatot tegyenek arra, miképpen lehetne fellendíteni a város idegenforgalmát. A különböző témaköröket Valczer Éva, az egyesület munkatársa vázolta fel.

Sokan nemcsak javaslatokat tettek a parti sétány kialakítására, hanem civil közösségük nevében felajánlották munkájukat is. Mivel ennek a területnek a kitisztítása, parkosítása nem fér bele a városgondnokság munkájába, mindenképpen széles körű összefogásra lesz szükség. Felvetődött, hogy a jövőben is fogjon össze a város Balatonkenesével, például közösen pályázhatnának a két települést a hegygerincen összekötő kerékpárút kialakítására.


 
Új turisztikai termékekre lenne szükség, hogy vonzóbb legyen a város, s a látogatók ne csak egy napra keressék fel a települést. Elhangzott, hogy a jelenleg kiállításnak helyet adó föld alatti erőmű mellett érdemes lenne a nagyközönség elé tárni azokat a II. világháborús bunkereket is, amelyekben egykoron a telefonközpont és a kórház is volt.  Ki kellene jobban használni a fedett uszodát, a mellette lévő szabadidőparkot, a lőteret, a sportpályákat, hiszen egyre többen  testmozgással szeretik eltölteni szabadságukat, szabadidejüket.
 
Erdősi Gábor önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy a sportcentrum hasznosítása leginkább kormányzati pénzből lenne megoldható, de mivel erre kevés a hajlandóság, a hivatal olyan befektetési csomagot készít, amely vonzó lehet a vállalkozóknak. A tervek között az is elhangzott, hogy a Fűzfő motel mellett épülhetne kemping, amire az önkormányzat már kiírta a pályázatot.
 
Szóba került,  hogy Almádihoz hasonlóan állandó színpadi, fesztivál jellegű programokat kellene nyújtani a látogatóknak, csakhogy ehhez sok pénzre lenne szükség. 
 

A turisztikai fórumon jelen lévők abban teljesen egyetértettek, hogy közösen kell fellépniük az idegenforgalom fellendítése érdekében. Ezért is javasolták, hogy egységes kiadványra lenne szükség, továbbá erősíteni kell a világhálón való megjelenését Balatonfűzfőnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!