A szerkesztő ajánlja

2014.02.16. 18:03

Adóhátralék

– Most kérem, nézze meg ezt a végrehajtási értesítést, bök rá az ujjával. „Hátralékos értesítése végrehajtási eljárás megindításáról” – olvasom az értesítő lapon.

Gombás Gabriella

– Hát istenem, – mondom én, – bizony, bizony, akinek tartozása van, annak számolnia kell a végrehajtással! Jogállam ez kérem, itt nem lehet vacakolni. Vagy talán maga másként gondolja? – szólok be neki epésen. – Isten őrizz, így a hátralékos. Ő csak furcsállja, hogy írd és mondd: 69 forint miatt ugráltatják. S mutatja is mindjárt az értesítő lapon: adóhátraléka nulla, pótlék 69 forint, bírság és végrehajtási költség 10000 forint. Aztán rátér a mondandója lényegére, tán mást nem is kívánt közölni velem: – Azt nyilatkozta a volt adóellenőr a médiának, hogy egyes kivételezett körhöz tartozó társaságoknál az adóhivatal nem végez érdemi ellenőrzést, emiatt százmilliárddal lopják meg az országot! Eszerint viszont másoknál meg végez. S lám milyen eredményesen! A százmilliárdokat nem találja az adóhivatal, őt pedig 69 forint miatt nagyon is megtalálták, és még egyszer odabök a lapra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!