A szerkesztő ajánlja

2017.04.11. 14:45

Grafológus - Szabálytisztelő típus

Az Anna jeligét kérő levélíró díszítésektől, bonyolult vonalaktól mentes írásával egyértelműségre törekszik, amivel igyekszik leegyszerűsíteni a mindennapokat.

Utassy Zsuzsa

Alapvetően konzervatív személyiség, aki szereti a szabályokat, a kiszámíthatóságot, az áttekinthetőséget és a rutint. Tudatos kontrollal felügyeli megnyilatkozásait és munkáját, önfegyelmezésének köszönhetően nem lázad és nem elégedetlenkedik. Akkor érzi igazán jól magát, ha pontosan tudja, mikor milyen feladatok várnak rá. Az esetek többségében inkább a háttérből figyel, nem szeret a középpontban lenni.

Önértékelése reális, átlagos energiakészletét higgadtan, teljesítményingadozások nélkül használja. Sosem siet, türelmes, elegendő időt szán minden, számára fontosnak ítélt tettre. Nem szeret kalandozni, kihívásokat keresni, nem hajtja a felfedezés vágya, és kiemelkedő teljesítmények sem vonzzák. Azon fáradozik, hogy ne billentse ki semmi az egyensúlyából, így óvja magát a nagyobb csalódásoktól. Az ismeretlennel szemben elővigyázatos, óvatos, nehezen hoz döntéseket, hiszen a túl sok inger elbizonytalanítja. A lehetőségeket nem mindig veszi észre, de nem esik kétségbe, ha lemarad valamiről.

Barátságos, kedves az emberekkel, őszintén hiszi, hogy az életben a kötődések a legfontosabbak. Szeret egy csapat tagjaként dolgozni, biztonság utáni vágya pedig oltalmazó ösztönökkel párosul. Alkalmazkodik, segít, támogat, biztat, elismer, kompromisszumokat köt, és soha nem él vissza mások bizalmával.

Nem egyszerűen fontosnak tartja a másikat, hanem valóban tesz is érte valamit, aminek értelme van. Semmit nem túloz el, mert megérzi és jól kezeli a határokat. A veszekedés, a nyílt konfrontáció is nagyon kellemetlen számára, így inkább nem mondja el, ha valami nem tetszik neki, pedig tudja, hogy "néha a viták segítenek a harmónia igazi megteremtésében".

(Rövid grafológiai jellemrajz készítéséhez várjuk jeligés, sima A/4-es lapra írt, 15-20 soros, aláírással ellátott leveleiket a szerkesztőség címén, 8200 Veszprém, Házgyári u. 12.)

Utassy Zsuzsa
grafológus-írásszakértő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!