Tapolca

2011.11.13. 19:49

Iskolai programsor, gyerekek egészsége

Lesencetomaj – Az Együtt Egymásért Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat szervezésében a lesencetomaji, balatonedericsi, szigligeti általános iskolákban egészségnapon vettek részt a felső tagozatos tanulók.

Szijártó János

Az egészségfejlesztő, felvilágosító, figyelemfelkeltő, drogprevenciós program során az egészséget károsító rossz szokások veszélyeire hívták fel az előadók a tanulók figyelmét. Dékány Györgyné a szervező, intézmény vezetője lapunknak elmondta, fő szempontjuk volt, hogy az egészség-magatartás gyökereinek és összefüggéseinek ismeretében a gyermekek személyiségére is hatást tudjanak gyakorolni, amelyek döntőek lehetnek a szokások kialakulása és megszilárdulása szempontjából.

A háromnapos programban a gyermekjóléti szolgálat munkatársai az énképről, a lelki egyensúly eléréséhez vezető útról, a pozitív gondolkodás jelentőségéről beszéltek a gyerekeknek. Maurer Tamásné, a tapolcai ÁNTSZ egészségnevelője a szenvedélybetegségekről, a dohányzás, az alkohol és a drogfogyasztás hatásairól szólt, Molnár András, a tapolcai rendőrkapitányság bûnmegelőzési előadója a kábítószer és a bûnözés kapcsolatáról, a kábítószer-fogyasztás lélektani csapdáiról beszélt a tanulóknak. Dr. Mesterházy Attila, a megyei népegészségügyi intézet osztályvezető főorvosa, dr. Vincze Gábor szülész-nőgyógyász, Ábel Richárdné védőnő a korai szexualitás veszélyeiről beszélgetett a gyerekekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!