Tapolca

2015.04.03. 15:28

Balesetet is szimuláltak Széchenyi iskola felemás napján

Tapolca - Az internet használattal járó veszélyek, a tetoválás, a fogamzásgátlás, az egészséges táplálkozás, a gyógynövények világa mind helyet kaptak a Széchenyi István Szakképző Iskola felemás napján.

Tóth B. Zsuzsa

Az internet használattal járó veszélyek, a tetoválás, a fogamzásgátlás, az egészséges táplálkozás, a gyógynövények világa mind helyet kaptak a Széchenyi István Szakképző Iskola felemás napján.

Az intézmény hagyományos rendezvényén az üzleti és nonprofit szervezetek, intézetek munkatársai, kutatók tartanak foglalkozásokat minden évben egy napon. Idén 24 féle program várta a diákokat, három téma köré szervezve. A felemás napon középpontba került a környezet- és természetvédelem. Barlangkutatók, a természetfotózás mesterei tartottak előadásokat. Az iskola résztvevője a „Határtalanul” projektnek. Ennek kapcsán nagy hangsúlyt kapott Felvidék történelme és jelene is. Görcsös Mihályné és Hangodi László történész előadása a múltat idézte, az osztályok közti vetélkedő Felvidék jelenéről szólt.

Moreno-Borsányi Ágnes sminkes a lányoknak tartott bemutatót a felemás napon.Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A nap másik témája a mindennapi tudáshoz kötődött. Szóba került többek közt az internet használattal járó veszélyek sora, a tetoválás, a fogamzásgátlás, az egészséges táplálkozás, a gyógynövények világa. A vöröskereszt és a rendőrség gyakorlati bemutatókkal színesítette a napot. A lányok körében népszerű volt a smink és a Hot iron gyakorlati bemutató. A szűkebb körnek szóló szakmai előadások között a gépész tanulóknak két cég munkatársai mutattak be épületgépészeti technológiákat.

Szabó Sándor, a Vöröskereszt tapolcai területi szervezete ifjúsági elnöke baleseti szimulációt tartott a diákoknak. Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A vendéglátós diákok sommelier bemutatón és az óceánjáró hajók vendéglátásról szóló előadáson vehettek részt. A különböző programok közös jellemzője volt a szakmai igényesség. A nap mozgalmasságával az iskola legfőbb szakmai célja a diákok érdeklődésének valós gyakorlati kérdések felé való terelése. Látókörük, problémaérzékenységük, motiváltságuk növelése.

A vendéglős tanulók által készített Jókai bableves ízlett a diáktársaknak, de a nap összes programját pozitívan értékelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!