Tapolca

2016.04.25. 17:43

Tűzoltásból kitűnő diákok - Katasztrófavédelmi vetélkedő Tapolcán

Tapolca – A helyi fiatalok nyerték a felmenő rendszerű ifjúsági katasztrófavédelmi vetélkedő kirendeltségi döntőjét, amelynek a Bárdos iskola Kazinczy tagintézménye adott helyet.

Tóth B. Zsuzsa

A versenyre érkező devecseri, tapolcai, sümegi és ajkai járást képviselő 13 általános és középiskolás előtt 13 feladat, azaz állomás állt a versenyen. Az előző fordulókon már sikerrel bizonyított csapat tagjait Horváth András tűzoltó alezredes köszöntötte, majd Dobó Zoltán polgármester beszélt a verseny fontosságáról. A városvezető hangsúlyozta, hogy a településen az elmúlt időszakban több alkalommal is fiatalok jeleskedtek életmentésben, bizonyítva, hogy koruk ellenére is megfelelnek az élet különféle kihívásainak.

A révfülöpi iskola lánycsapatának tagjai védekeznek homokzsákokkal a buzgár ellen. A képen Filep Kata, Sárvári Nóra, Török Teodóra és György Anna Sára látható munka közben a Kazinczy iskola udvarán
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

– A mai nap főszereplői ti vagytok. Nekünk, felnőtteknek rendkívül fontos a mai nap, hogy lássuk, mit tudtatok elsajátítani eddig. Biztos vagyok benne, hogy az így szerzett ismereteiteket az élet minden területén hasznosítani tudjátok, csiszolódtok, erősödtök testben és lélekben. Mi, felnőttek ugyanis számítunk rátok. Arra, hogy legalább olyan jók és ügyesek lesztek felnőttként, mint mi vagyunk, sőt, jobbak is. Ehhez mi minden segítséget megadunk, szeretetet, törődést, tanítást és odafigyelést. Ma a versenyen egymáshoz képest is felmérhetitek, hogy kinek mit ér az a tudás, amivel ideérkezett – mondta megnyitó beszédében a polgármester.

A versenyzők pedig, hogy otthon vannak a tűzvédelem, polgári védelem, iparbiztonság, környezetbiztonság és elsősegélynyújtás terén. Az elméleti és a szituációs játékok során egyaránt sikeresek voltak. Elsősegélyt nyújtottak, szelektálták a hulladékot, tudták a magatartási szabályokat, és semmit sem hagytak ki a túlélőcsomagból.

Az általános iskolások közül első lett a tapolcai Kazinczy tagintézmény Atomborz csapata, második a révfülöpi általános iskola, harmadik pedig a Kazinczy Lánglovagok csapata.

A középiskolai korosztályból a legügyesebbek a Batsányi János Gimnázium tanulói voltak, másodikak az ajkai Szent-Györgyi Albert iskola Védelmezők csapatának tagjai, harmadikak az ajkai Bánki intézményegység bánkis fiúk csapatának tagjai lettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!