Tapolca

2012.04.03. 07:30

A teljes csarnoktetőt le kell bontani?

Tapolca - A városi rendezvénycsarnokban összesen hat elemnél lenne indokolt a csere, az első szakvélemény szerint.

Szijártó János

-Mivel nyolc ilyen tartóelem van, így nem zárható ki az sem, hogy a csarnok teljes tetőszerkezetét le kell bontani a cseréhez, nyilatkozta Császár László polgármester. Amint azt korábban megírtuk, a létesítmény egyik fagerendája teljes szélességében megrepedt. Emiatt a Nyugat-Magyarországi Egyetem Erdészeti és Faipari Vizsgálólaboratóriumának szakemberei a rendezvénycsarnok teljes tetőszerkezetét átvizsgálták.

 
Konstrukciós hibák

Az anyagmintákból elkészített százoldalas jelentés szerint konstrukciós hibák miatt legalább hat tartógerendát ki kellene cserélni. A polgármester azonban hangsúlyozta, hogy több statikus szakértő véleményét is kikérik még az ügyben, szerdán például a gyártó cég szakemberei vizsgálódnak a helyszínen. A javítás legjobb esetben is tízmillió forintba kerül, de ha bontani kell a tetőszerkezetet, akkor a költségek akár a 100 milliót is meghaladhatják.


 
A hétfői sajtótájékoztatón a polgármester beszámolt a sikeres, megvalósítás alatt álló városi beruházásokról (kerékpárút-fejlesztés, sportpálya létesítés, digitális mozi) is. Ezek között kiemelt nagyságrendű a tüdőgyógyászati és a kardiológiai rehabilitáció fejlesztésére elnyert 550 millió forint, amelyhez a város 63,5 millió forinttal járul hozzá elsősorban műszerfejlesztési céllal. A fejlesztés várhatóan még ebben a hónapban elindul, és 2013. végére befejeződik. A sebészet és belgyógyászat azonban a mostani formájában megszűnik.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!