mézes-mázos

2017.12.19. 08:00

Csak a fantázia szab határt a mézeskalácsoknak

Némelyik alkotást akár műtárgynak is nevezhetnénk, olyan profi színvonalat képviselnek. Az élet minden területéről merítettek az alkotók, történelmi évfordulókat dolgoztak fel tehetségüknek, koruknak megfelelően.

Tóth B. Zsuzsa

E szavakkal nyitotta meg a VI. Mézes-mázos mézeskalácssütő versenyt követő kiállítást Dobó Zoltán, Tapolca polgármestere a Hotel Pelionban. Mint mondta, mindegyik mézeskalácson látszik, hogy nagyon sok időt és energiát fektettek készítői a munkába. – Idén 653 nevező indult a versenyen, örülök, hogy most is sokan neveztek, hogy sok fiatal nem az elektronikus kütyükkel múlatta az időt, hanem szüleivel, társaival együtt saját kézzel alkotott valamit – mondta a polgármester.

A mézeskalácssütő versenyre építményekkel is neveztek a készítők

Idén is Boronyákné Papp Margit bioméhész, Töreky Pálné cukrász, Gyevnár Kálmán fazekas-keramikus bírálta a remekműveket. Utóbbi elmondta, nagy örömére ezúttal már a helyi gimnazisták is neveztek a versenyre.

- Lassan statikus is kell a munkához, olyan magas mézeskalács-építmények készültek. Kiemelem a mézeskalácsok közül Labovszky-Erdélyi Zsanett sárkányát, és örülök, hogy az óvodák, iskolák szintén magas számban részt vettek, feldolgozva a mézet – mondta Gyevnár Kálmán.

A versenyen egyéni óvodás kategóriában Szarvas Boglárka lett az első helyezett, csoportban a Kertvárosi Óvoda Barackvirág tagintézménye mézeskalácsai voltak a legszebbek. Kisiskolás kategóriában első a Bárdos iskola 3.z osztálya és a Csontváry iskola első osztálya győzedelmeskedett. Középiskolai és fiatal felnőtt kategóriában különdíjat kapott a Batsányi gimnázium 9. b osztálya, a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye, első pedig a veszprémi Szakképzési Centrum Gönczy Pál Szakközépiskolája és Szakiskolája tanulói csoportja.

Labovszky-Erdélyi Zsanett sárkánya a kiállításon Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Egyéni felnőtt kategóriában Labovszky-Erdélyi Zsanett mézeskalácsa bizonyult a legszebbnek, szervezői különdíjat Sulyokné Furján Andrea és Deutsch Ildikó kapott. A megnyitón Őri Jenő és Román Iván közreműködött zenével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!