Tapolca

2009.07.30. 02:28

Egészségügyi fejlesztések

Pápa - Tegnap ünnepélyes keretek között átadták az Aradi utcában található rendelőt, amit a város saját költségén újíttatott fel.

Sikos Gábor

A 2009-es évben Pápa városa nagy hangsúlyt fektetett az orvosi alapellátási intézmények fejlesztésére. Év elején az Anna téri, néhány napja pedig a Vízmű utcában található felújított orvosi rendelőt adták át. A sor most az Aradi utcában található intézménnyel bővült, ahol az ünnepélyes átadón dr. Burcsi Elemér köszöntötte a megjelenteket.

- Az egészségügyi alapellátás kiemelt éve 2009, hiszen idén már a harmadik új egészségügyi központot, rendelőt adjuk át a lakosságnak a városban. Az előző épületek renoválási munkálataihoz hasonlóan itt is megtörtént a külső és belső akadálymentesítés, burkolatok és nyílászárók cseréje és egy parkoló kialakítása is belefért még a költségekbe - sorolta fel az elvégzett munkákat dr. Burcsi Elemér, az alapellátási intézet igazgatója, aki kollégái nevében is köszönetet mondott az önkormányzat testületének, a kivitelezőknek és a tervezőknek. 

Az igazgató elmondta, hogy azért is volt időszerű elvégezni a szükséges átalakításokat, szépítéseket az épületeken, mert a NATO-katonák és családtagjaik ellátásában is fontos szerepet töltenek majd be, és nem mindegy, milyen feltételek fogadják őket.

Ezután dr. Kovács Zoltán polgármester, országgyűlési képviselő köszöntője következett, aki a négy évtizedes épület jelentőségén túl a tókerti központ kialakulására hívta fel a figyelmet, ami részben uniós forrásból, magántőkéből és önkormányzati beruházásból valósulhatott meg.

- Magánbefektetésben elkészült egy gyógyszertár, EU-s és önkormányzati forrásból elkészült az út, a csapadékvíz-elvezetés, korszerű buszmegállók, most pedig az orvosi rendelő - számolt be a városrészt érintő fejlesztésekről dr. Kovács Zoltán. 

A polgármester beszélt még az idei, illetve a jövő évben tervezett, egészségügyet érintő beruházásokról is. Végül pedig a nemzetiszínű szalag átvágásával átadták a leendő pácienseknek az orvosi rendelőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!