Tapolca

2013.11.03. 15:43

Jól halad a vízbázis elemzése

Balatonhenye – Jól halad a balatonhenyei vízbázis elemzése, amelynek célja, hogy ellenőrizzék a település felszíni és felszín alatti vizeinek az összetételét.

Balla Emőke

A balatonhenyei vízbázis elemzése tavaly ősszel kezdődött. A helyi  önkormányzat az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében kapott támogatást a területén lévő sérülékeny földtani környezetben lévő ivóvízbázis diagnosztikai, ellenőrző vizsgálatára. A felszín alatti ivóvízbázis állapotának folyamatos vizsgálata elengedhetetlen annak érdekében, hogy minden háztartásban tiszta, és az uniós normáknak megfelelő legyen a víz minősége. A végső cél, hogy a projekt eredményeként a településen megvalósuljon a hosszú távon biztonságos, minőségi vízellátás műszaki és jogi követelménye. A beruházás összköltsége huszonnyolc millió forint, amelyet teljes mértékben az Európai Unió finanszíroz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!