Tapolca

2009.09.03. 02:29

Példás összefogás - Napkollektor biztosítja a meleg vizet - A projekt sikeres a város óvodái számára

Pápa - Kedden délután ünnepélyes keretek között adták át rendeltetésének a kívül-belül megújult csókai óvodát. Az ünnepségen a város vezetői, a kicsik és szüleik vettek részt.

Nagy Imre

Az óvodások verssel, dallal köszöntötték a vendégeket, majd Gőgös Zoltán, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára beszélt a sikeres projekt aktualitásáról. Az épület idén hetvenöt éves, nemcsak falaira, de belső tereire is ráfért a felújítás. 

Új funkciókkal is bővült, ezek minőségileg más alapokra helyezik az óvodai nevelés hangsúlyait. Az FVM államtitkára a projekt egy másik hasznát is kiemelte köszöntőjében, hiszen a felújítások a helyi építőipart is beindították, munkát adva ezáltal számos alvállalkozónak. Gőgös Zoltán végül a városatyák töretlen és harmonikus együttműködését említette beszédében, ami már a 2013 utáni fejlődés lehetőségét is körvonalazza.

A kivitelező Szanyépszer nevében annak ügyvezetője, Osztrovszki Péter adta át a létesítményt, hangot adva megilletődöttségének, amit a cégtől talán kicsit szokatlan munka és az apró talpú népség öröme okozott. 

A megújult óvodát a szülők, a gyerekek és a dolgozók nevében dr. Kovács Zoltán polgármester vette át, aki elmondta, hogy a Regionális Operatív Program óvodafejlesztő projektje egyértelműen sikeres a város számára. 

Összesen 142,5 millió forint a pályázatból nyert összeg, ezt a város 16 milliós saját forrással egészítette ki. Ebből a pénzből két másik óvoda is megújulhat az idén. A csókai óvodánál június 15-én kezdődtek meg a munkálatok, és szeptember elsejére befejeződtek.

Dr. Kovács Zoltán beszédét követően okleveleket, majd a felajánló Kovácsifal ügyvezetőjével, Nagy Szabolccsal készségfejlesztő játékokat adott át az óvodásoknak. Ifjú Márkus Mihály református lelkipásztor áldását követően Csákvári Judit, az egyesített óvodák vezetője, Gőgös Zoltán és dr. Kovács Zoltán ünnepélyesen átvágták a nemzetiszínű szalagot, majd a résztvevők , szülők és gyermekek megtekintették a létesítményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!