Tapolca

2015.12.29. 15:41

Térsakk az érsekkel Tapolcán

Márfi Gyula érsek Mádl Ildikó nemzetközi nagymesterrel mérkőzött térsakkversenyen, Dobó Zoltán polgármester pedig Lakos Nikoletta nemzetközi nagymesterrel elevenített fel egy emlékezetes bledi csatát, ezúttal élő sakkban.

Tóth B. Zsuzsa

A helyi sportegyesület sportszakosztálya hagyományos ünnepélyes évzáróján remek hangulatban játszottak profik és amatőrök, gyerekek és felnőttek a Csermák József Rendezvénycsarnokban. Az élő sakk figuráit ezúttal is a helyi és a szombathelyi, sárvári lelkes fiatal sakkozók személyesítették meg. Dobó Zoltán polgármester elismeréssel szólt a versenyzők eredményeiről, hangsúlyozta, hogy a város hírnevét nemcsak a megyében, hanem országos szinten is öregbítik a szakosztály kitartó tagjai.

A tapolcai évzáró sakkgálán élő sakkot játszott Lakos Nikoletta Dobó Zoltán polgármesterrel
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Márfi Gyula érsek szerényen vallotta, hogy abszolút amatőrként játszik.

– Fiatalkoromban még jól játszottam, igaz, könyvekből tanultam és csak a bátyámmal gyakoroltam – nyilatkozta lapunknak az érsek atya, aki másfél hete sakkozott utoljára.

Mádl Ildikó egykori tapolcaiként manapság is gyakran megfordul a városban, de az év végi gálát ki nem hagyná. A nagymester két lánya ugyan nem sakkozik, ő azonban sok gyermeket oktatott a közelmúltig.

A tapolcai évzáró sakkgálán Márfi Gyula érsek Mádl Ildikó nagymesterrel mérkőzött meg térsakkban
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

– Zalaegerszeg mellett lakom, a városban és Tapolcán is oktattam, de idén a válogatottban szerepet vállalva nem jutott erre időm. Szeretném, ha jövőre folytathatnám az oktatást mindkét városban, Tapolcán a távolság ellenére is. A tanítványok már jelezték, hogy várnak – mondta lapunknak Ildikó. Hozzátette, hogy Gaál Zsóka és Juhász Judit világbajnoki érme országosan is kiemelkedő sikert jelent, ez elfogultság nélkül mondható.

A sakkgálán Rig Lajos országgyűlési képviselő Gaál Zsókával, a világ legfiatalabb FIDE-mesterével, majd Juhász Judit világbajnoki bronzérmes sakkozóval játszott villámsakkot, majd a versenyzők szülei sor- és váltóversenyeken, hetesrúgó versenyen, kosárra dobásban versenghettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!