Tihany

2014.11.15. 16:11

Ízek, illatok, tömeg-a nagy gardafaláson jártunk Tihanyban

Tihany - Sült garda, forralt bor és a helyi asszonykórus fogadta a vendégeket a Gardafesztiválon. Bár a halsütésre várva, a kígyózó sor végén állva először kétségbeestünk, de végül idén sem csalódtunk a rendezvényben.

Prevics Éva

Mint a heringek, annyian voltunk a Gardafesztiválon, mi is gyönyörű napos időben, nagy buzgalommal indultunk neki. A rengeteg autóra, a sok körös parkoló keresésre, a tömegre lehetett számítani, pesti barátaim azonban  nem értették, miért épp a falu legnagyobb rendezvényének idején kell kerülgetni a bójákat, mert festik az utat és azt is sajnálták, hogy épp most van felállványozva az apátság. Lelkesedésük azonban nem hagyott alább, kinéztük magunknak a legszimpatikusabb gardaárust és megkezdődött a program leghosszabb része, a sorban állás.

Az ízletes halat ülőhely híján végül a Kálvária-domb lábánál kuporogva ettük meg, később pedig finom házi rétessel koronáztuk meg az ebédet. Az italok kiválasztásánál figyelmesnek kellett lenni, mert a sátrak finoman szólva messze nem hangolták össze áraikat. Kínáltak forralt bort 300 és 750 forintért is. Az idei Gardafesztivál számunkra csendesnek bizonyult, ez pedig igencsak meglepő volt. Bár mi csak két órát töltöttünk a Visszhang-dombon, zene helyett gyakran csak a tömeg zaját hallottuk.

Garda és más halas ételek  valamint színes szórakoztató rendezvények vasárnap is lesznek még. Több helyszínen várják programok, kézműves foglalkozások és persze ínyencségek az érdeklődőket. Kora reggel horgászversenyt rendeznek a Belső- tó partján, majd kilenc órától halászlé és halétel főző versenyt tartanak a Visszhang-dombon.

Egész hétvégén látogatható a Tihanyi Agora Piac, ahol látvány kovácsolás, fafaragás, halászlé, bor és pálinkakóstolás várja a felnőtteket, a gyerekeket pedig játékos foglalkozások szórakoztatják majd. A rendezvény ideje alatt a Parasztgazda ház és a Halászcéh ház is megtekinthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!