Tihany

2014.11.12. 13:16

Csaknem százmillióból újult meg a tihanyi iskola

Tihany - Csaknem százmillió forintból újították fel a Tihanyi Bencés Iskolát. Kicserélték a nyílászárókat és napelemeket helyeztek az épületre. Mindezt uniós forrásból.

Prevics Éva

Az iskola fenntartását az egyház vette át korábban az önkormányzattól, a korszerűsítés ennek is köszönhető. Erre a fejlesztésre ugyanis csak egyházi fenntartású intézmények pályázhattak, ráadásul önerő sem kellett hozzá - mondta Tósoki Imre polgármester. A 90,5 millió forintos fejlesztéssel sokkal olcsóbb lesz az iskola működtetése. A nyílászárókat mindenhol kicserélték, ezzel a fűtésszámlát csökkentik, a napelemekkel pedig az elektromos fogyasztáson spórolnak.

Az iskolában az összes nyílászárót kicserélték. A képen: Kovács Lili Adél (Fotó: Prevics Éva)

A csaknem negyven éves, megújult épületet Kontrát Károly országgyűlési képviselő adta át. Korzenszky Richárd tihanyi bencés perjel az intézmény fenntartójának képviseletében azt mondta a gyerekeknek beszédében: ahhoz, hogy valaki jól érezze magát, kell, hogy legyen egy hely, ahol jól tudja magát érezni.

Az iskolában az elképzelések között szerepel egy új tornacsarnok kialakítása is. A tervek már megszülettek, most a pályázati lehetőségre várnak. A felújított iskola avatóján a diákok adtak műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!