Ugod

2017.01.30. 15:39

Pályázati forrásra várnak az ugodi tervek

Ugod – Az önkormányzat által, 2016-ban benyújtott pályázatok a falu élhetőbbé tételét célozzák meg többek között bölcsőde, sportpark és műfüves labdarúgópálya kialakításával.

Laskovics Márió

2016-ban az ugodi önkormányzat több, különféle pályázatot is benyújtott, ezekről tájékoztatott a község polgármestere, Vörös Tibor.

- A polgármesteri hivatal felújítására három pályázatot is beadtunk a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban, egyet pedig a Belügyminisztériumhoz is benyújtottunk. Utóbbit visszautasították, pedig már többször beadtuk, ugyanis elég korszerűtlen a fűtés, a hőszigetelés, és a víz-villany épületgépészeti rendszer is elavult – mondta el Vörös Tibor, hozzátéve, bíznak benne, hogy előbb-utóbb valahogy majd csak sikerül a hivatali épület felújítása.

A képen látható Közös Fenntartású Napköziotthonos Óvodát bővítenék ki egy részen a tervezett mini bölcsődével Fotó: Ugod önkormányzata

- A Német Nemzetiségi Önkormányzat egy helytörténeti falumúzeumra adott be pályázatot. Mivel az ugodi focicsapat a megyei I. osztályban szerepel, ezért a Magyar Labdarúgó Szövetségnél is pályáztunk egy műfüves pályára. Ennek elbírálásáról semmilyen értesítést nem kaptunk, több mint valószínű, hogy nem nyertünk rajta – fogalmazott a helység első embere.

Mint mondta, pályázati pénzből bővítenék a Közös Fenntartású Napköziotthonos Óvodát is egy mini bölcsődével, illetve a község közepén lévő zöldterületen kiépítenének egy sportparkot kondigépekkel és futópályával. Az elutasított belügyminisztériumin kívül a többi pályázatról egyelőre nem kaptak visszajelzést. Az adósságkonszolidációban nem részesült önkormányzatok fejlesztéseinek támogatására meghirdetett pályázatban húsz millió forintot kaptak az államtól, ezt a Klapka utca csapadékvíz-elvezetésének végleges megoldására fordítanák. A külterületi helyi közutak karbantartására kiírt pályázatra is jelentkeztek, ennek elbírálása még folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!