lassan visszatérnek a turisták

2020.07.19. 07:00

Hunspach, a legnépszerűbb francia község

A közelmúltban hirdették ki A legnépszerűbb francia falu cím nyertesét. Az elismerést az Elzászban, a német határ közelében található Hunspach település érdemelte ki.

Polgár Bettina

A falu az elzászi régióra jellemző látványosságokkal van tele, mint a fehér-barna színű favázas házak Fotó: Wikimedia Commons

– Mindent megteszünk, hogy az ide ellátogató turistákat a legjobb körülmények között fogadhassuk – mondta Hunspach polgármester-helyettese, Sylvie Heiby. Hozzátette, Elzászt súlyosan érintette a koronavírus-járvány, így nagyon boldoggá teszi őket a turisták visszatérése.

A falu az elzászi régióra oly jellemző látványosságokkal van tele, mint a fehér-barna színű, különböző mintákkal kialakított favázas házak, a várost díszítő gyönyörű virágok, a festői kilátás a közeli szőlőültetvényekre. A település ráadásul kevesebb mint egy órán belül elérhető Strasbourgtól, és mivel annyira közel van a határhoz, a legtöbb jelzőtáblát francia és német feliratokkal is ellátták.

A falu az elzászi régióra jellemző látványosságokkal van tele, mint a fehér-barna színű favázas házak Fotó: Wikimedia Commons

Az előző években Eguis­heim és Kaysersberg falu lett a régió díjazottja. Hunspachot a második helyen ezúttal Les Anses-d’Arlet, a harmadik helyen pedig a Provence-Alpes-Côte d’Azur régióban található Ménerbes követte a szavazatok szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!