Várkesző

2016.12.20. 16:58

Családias hangulatú ünnepvárás Várkeszőn

Várkesző – A katolikus templom körül összpontosult az adventi várakozás betlehemmel, koszorúval és díszes fenyőfával, illetve ott tartották a karácsonyváró összejövetelt is.

Laskovics Márió

A község önkormányzatának dolgozói az adventi időszak elején felállították a falu díszkivilágítással ellátott betlehemjét és karácsonyfáját, előbbi a helyi katolikus templom udvarában, utóbbi az adventi koszorúval egyetemben a templom előtti téren ékesíti Várkeszőt az ünnepek alatt.

- Az adventi koszorúnkon mind a négy hétvégén Takács Péter helyi plébános gyújtotta meg az aktuális gyertyát a szentmisék előtt – tudtuk meg Ferencz Dezsőné önkormányzati képviselőtől.

- Mikulás-napi rendezvényünket december 4-én, vasárnap az önkormányzat teraszán tartottuk. Telbisz Zoltán hozta Malomsokról feldíszített lovaskocsin Mikulást és az ördögöt. A gyerekek verset mondtak és énekeltek, Mikulás pedig megajándékozta őket, az önkormányzat pedig vendégül látta a kicsiket édességgel, szaloncukorral és meleg teával – tájékoztatott a polgármester felesége.

Fotó: Ferencz Dezső

Karácsonyváró ünnepséget is rendeztek a településen december 18-án a templom előtt. - Délután 16 órakor kezdtük, karácsonyi zene szólt, aztán Ferencz Dezső polgármester köszöntője után a malomsoki Huszár Emília és a helyi Kiss-Bencsik Napsugár énekét követően én szavaltam verset. A műsor után családias hangulatú szeretetvendégség, beszélgetés, zenehallgatás várta az érdeklődőket – számolt be az ünnepváró készülődésről az önkormányzati képviselő.

Címkék#Várkesző

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!