Várkesző

2017.07.30. 19:45

Kis falu nagy bulija

VÁRKESZŐ Vacsorára vad- és szarvaspörkölttel, valamint halászlével vendégelték meg a kisközség falunapjára ellátogatókat, akiket a jó hangulatú rendezvényen során többek között zenés, táncos produkciók is szórakoztattak.

Polgár Tibor

Megtelt kikapcsolódni vágyókkal a várkeszői polgármesteri hivatal udvara a település hagyományos falunapjára, melyen minden korosztály találhatott számára szimpatikus programot. A helyi, illetve környékbeli fellépőkön túl sztárvendégeket is hívtak az eseményre Bódi Guszti és Margó személyében, de emellett volt még például motoros bemutató, légpuskalövészet, tombola, továbbá bohócműsor.

A várkeszői falunapon Huszár Emília énekes műsora is nagy tapsot kapott Fotó: Polgár Tibor

- Mindössze közel 170-en laknak Várkeszőn, egy ilyen kis falunak nagyon nehéz kigazdálkodnia még egy falunap megrendezését is. Szinte a fennmaradásért küzdünk, ennek ellenére fontosnak tartjuk, hogy évente legalább egyszer megszervezzünk egy ilyen közösségi mulatságot. Vadásztársaságok és vállalkozók felajánlásainak köszönhetően vacsorára mintegy 250 adag ételt főztünk a falunap résztvevői számára. Vad- és szarvas pörkölt, illetve halászlé volt a menü - nyilatkozta a Naplónak Ferencz Dezső, Várkesző polgármestere. Mint mondta, falujukhoz mérten jelentős léptékű beruházások megvalósításán dolgoznak a településen: térkövezik a polgármesteri hivatal előtti járdát, a buszmegállót, valamint napirenden van a temető teljes körű felújítása.

A falunaphoz kapcsolódóan egykori várkeszői futballisták köszöntötték a 91 esztendős Lendvai Jenőt, a megszűnt helyi sportklub hajda-
ni vezetőjét. Lapunk kérdésre az ünnepelt úgy fogalmazott, évtizedekkel ezelőtt színvonalas sportélet jellemezte Várkeszőt, a falu sikeres focicsapattal büszkélkedhetett, a labdarúgók pedig lelkes, összetartó közösséget alkottak.

Címkék#Várkesző

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!