Várpalota

2012.01.24. 19:11

Út a víz védelméért

Várpalota - Szilárd burkolatot kaphat az Öskü és Várpalota közötti földút közel egy kilométeres szakasza a bántapusztai vízbázis védelmét célzó nyertes pályázat révén.

Szabó Péter Dániel

- A Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség még 2009 decemberében hozott határozatot az inotai, illetve a bántapusztai vízbázisok védőterületeinek kijelöléséről. A határozatban szerepelt több, a palotai önkormányzatra vonatkozó előírás is, így például az, hogy a vízbázis vízminősége érdekében az érintett területen áthaladó földutat szilárd burkolattal kell ellátni, valamint csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése is szükséges - vázolta fel kérdésünkre a pályázat előzményeit Borbás Tamás, a várpalotai önkormányzat közlekedésigazgatási és energiaügyi ügyintézője.



A 820 méteres útszakasz háromnegyede Várpalotához, míg a maradék része Öskühöz tartozik, ezért a község önkormányzata is csatlakozott a Bakonykarszt Zrt vízbázis védelmére beadott pályázatához. Január elején kaptuk meg az értesítést, hogy 71,4 millió forintot nyertünk a Környezet és Energia Operatív Program 100 százalékos támogatottságú pályázatán. A fenti összegből nemcsak az út és a csapadékelvezetés épülhet ki, hanem több olyan, a vízbázis védelmét szolgáló beruházásra is sor kerülhet, amelyet a Bakonykarsztnak feladatként írt elő az illetékes felügyelőség - tette hozzá Talabér Márta, Várpalota polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!