Várpalota

2013.11.04. 17:30

Harc az egykulcsos adó ellen

Várpalota - Scheiring Gábor országgyűlési képviselő, az Együtt 2014 Párbeszéd Magyarországért szövetség elnökségi tagja tartott sajtótájékoztatót a napokban a Dísztéren, s ismertette a közelmúltban indított aláírásgyűjtő akciójukat.

Szabó Péter Dániel

Elmondta, meglátásuk szerint az egykulcsos adóra épülő rendszer kizárólag a társadalom leggazdagabb rétege számára előnyös, ennek bevezetését követően mintegy 50 ezerrel csökkent a munkahelyek száma, s jelentősen nőtt a szegények aránya. Ez ellen tiltakozni kell, jelentette ki a képviselő, majd elmondta, az egykulcsos adó eltörlése és az adójóváírás visszaállítása érdekében kezdtek aláírásgyűjtésbe.

Az elkövetkező hetekben, tette hozzá Scheiring Gábor, péntekenként lesz lehetőség Várpalotán az aláírásra, az Együtt-PM Szövetség aktivistái közreműködésével, akiknek létszáma immár 30 felett van a településen. Az első alkalommal több száz aláírást gyűjtöttek össze a településen.

Scheiring Gábor a várpalotai Dísztéren tartott sajtótájékoztatón (Fotó: Pintér László)

 

A sajtótájékoztatót követően a Fidesz várpalotai szervezete közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe. Ebben leírták, szerintük Bajnai Gordon és a bukott baloldal egyértelműen adóemelést akar. A bankadó kivezetésének árát már megint a munkavállalókkal és a gyermeket nevelőkkel fizettetnék meg.. Hatalomra kerülésük esetén visszaállítanák ugyanazt a kudarcos adórendszert, amely 2010 előtt volt, amikor a munkavállalók fizetésének felét elvitte a magas adó, a fizetéseket csökkentették, a gyermeket nevelőket pedig nem segítették . A mostani adórendszer, írja a közlemény, az alacsony, 16 százalékos adókulccsal és a családi adókedvezménnyel is segíti a munkavállalókat. Az alacsony adókulcs idén több mint 540 milliárd forintot, a családi adókedvezmény az elmúlt két évben 360 milliárdot hagyott a munkavállalók zsebében.

Jövőre ennél is több marad 270 ezer kiskeresetű családnál. A családi adókedvezmény kiterjesztése 53 milliárd forinttal több pénzt hagy a gyermeket nevelő alacsony jövedelmű munkavállalók zsebében.

A Fidesz közleményében példákat is hoz. Egy két gyermeket nevelő, bruttó 90 ezer forintos összjövedelemmel rendelkező családnak havonta 5600 forinttal lesz több a jövedelme. Három gyermek esetében 200 ezer forintos bruttó jövedelem mellett havi 34 ezer forinttal gazdálkodhatnak többől , olvasható a párt közleményében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!