Várpalota

2014.08.04. 06:45

Bemutatták a várpalotai képviselő-jelölteket

Várpalota - Bemutatta az őszi önkormányzati választáson induló képviselő-jelöltjeit a Fidesz-KDNP, Talabér Márta polgármester az intézményi fejlesztések és a munkahelyteremtés fontosságáról is beszélt.

Szabó Péter Dániel

- A Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) olyan jelölteket állít az október 12-i önkormányzati választásokon, aki egyrészt már képviselőként bizonyítottak és tapasztalatot szereztek az elmúlt években, másrészt eddigi szakmai pályafutásukkal bizonyították alkalmasságukat. Az elmúlt négy év tapasztalatait leszűrve fontos kijelenteni, hogy a személyi ambíciókat háttérbe szorítva, egységesen kell dolgoznunk Várpalotáért. Hiszem, hogy most ilyen csapattal vágunk neki az őszi választásnak mondta el a Fidesz várpalotai irodájában tartott sajtótájékoztatón Talabér Márta.

A város polgármestere hangsúlyozta, rengeteg eredményt tud felmutatni a jelenlegi vezetés.

A Fidesz-KDNP várpalotai jelöltjei. Antal László, Simon Ágnes, Kádár István, Talabér Márta, Galambos Szilvia, dr. Szalai Marianna, Treuer Imre és Petneházy Beatrix. A képről hiányzik Katona Csaba (Fotó: Szabó Péter Dániel)

- Rendeztük a település tartozásait. Részben az általános önkormányzati adósságkonszolidáció, részben pedig a japán hitel elengedésével. Minden olyan nagyobb projektet befejeztünk, amelyet 2010-ben átvettünk az előző vezetéstől. Átadtuk a megszépült Thury-várat, s befejeztük a Tési-dombi városrész rehabilitációt, ami talán a leginkább közvetlenül érintette az embereket. Folyamatosan újítottuk fel az oktatási, kulturális és egészségügyi intézményeket, jó példa erre a sportcsarnok, a polgármesteri hivatal, a Thuri gimnázium, a Várkerti Általános Iskola, a Bán Aladár Általános Iskola, a Rákóczi Telepi Tagiskola, a a Kölyökvár óvoda, valamint a Lurkó Kuckó óvoda és a Bartos iskola, ahol most is zajlanak a munkálatok. Új gyermekorvosi rendelőt is kialakítottunk a városközpontban sorolta az eredményeket Talabér Márta, majd hozzátette, több évtized lemaradását próbálták behozni az elmúlt ciklusban, ezt szeretnék folytatni a jövőben is.

A tervezett intézményi felújítások közül Talabér Márta elsőként az inotai Bercsényi utcában található épülettorzó funkcióval való megtöltését emelte ki.

- Idén egyszer már megpróbáltuk rendezni az ügyet, ám nem jártunk sikerrel. Határozott szándékom a 2019-ig tartó ciklusban, hogy a Szépkorúak Otthona néven működő palotai ápoló otthon ott kapjon új és modern helyet.

a Napló kérdésére a polgármester elmondta, reméli, hogy 2010-hez hasonlóan mind a nyolc egyéni körzetben a Fidesz-KDNP jelöltje tud győzni, mert ezzel a többséggel lehetne nyugodt szívvel, biztos háttérrel és kormányzati támogatással vezetni a települést.

Hozzátette, a következő éveket végig fogja kísérni a 8-as főút várost elkerülő szakaszának építése, ami új lehetőségeket is nyithat Várpalota előtt. - A beruházás révén a munkahelyteremtés területén léphetünk előre, amit a felújítások mellett egyébként is a legfontosabb feladatunknak tartok - mondta el Talabér Márta, majd egyesével bemutatta a nyolc választókörzetben induló jelölteket.

Az 1-es körzetben (Belváros 1.) Galambos Szilvia, a 2-es körzetben (Belváros 2.) Treuer Imre, a 3-as körzetben (Tési-domb) Katona Csaba, a 4-es körzetben (Kismező) Antal László, az 5-ös körzetben (Alsóváros) Simon Ágnes, a 6-os körzetben (Loncsos) dr. Szalai Mariann, a 7-es körzetben (Kálvária) Kádár István, míg a 8-as körzetben (Inota falu és Készenléti-lakótelep) Petneházy Beatrix lesz a pártszövetség képviselő-jelöltje

Galambos Szilvia a fejlődést emelte ki, Treuer Imre a belváros nyugalmáért dolgozna. Antal László a felsővárosi hagyományőrzésről beszélt, míg az Alsóvárosban Simon Ágnes képviselőként szeretne visszaadni valamit abból a sok jóból, amit a Rákóczi-telepiektől kapott. A Loncsosban induló dr. Szalai Marianna emberközelibbé tenné az egészségügyet, a Kálváriát képviselő Kádár István a csapatmunkában hisz. Az Inota faluban és a Készenléti-lakótelepen induló Petneházy Beatrix a helyi problémák megoldásán fáradozna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!