Várpalota

2015.04.27. 12:19

Helyi értékek ünnepe a Thury-várban

Várpalota - Több százan voltak kíváncsiak a város és a térség értékeit bemutató helyi értéktár napra, amelyet a Thury-vár megújult udvarán tartottak a napokban.

Szabó Péter Dániel

Galambos Szilvia önkormányzati képviselő, a helyi értéktár bizottság elnöke köszöntőjében elmondta, a várpalotai és környékbeli alkotókat, termelőket és szervezeteket bemutató program alapvető célja, hogy a városlakókat megismertesse szűkebben vett környezetünk értékeivel, egyben felhívja a figyelmet a bizottság munkájának fontosságára.

Talabér Márta polgármester felidézte az értéktár bizottság másfél évvel ezelőtti megalakulását. - Az elmúlt időszakban tizenegy helyi értéket sikerült felvenniük a várpalotai listára, közülük ötöt a megyei értéktárba is továbbítottak - mondta el a polgármester.

Szeszák Mátyás inotai csont- és fafargó (jobbra) is bemutatta alkotásait a várudvaron rendezett helyi értéktár napon
Fotó: Szabó Péter Dániel

A köszöntőket követően a várudvaron igazi vásári forgatagban válogathattak és kóstolhattak finomabbnál finomabb ételeket és italokat a látogatók. Közben az emeleti Thury-teremben a Városi Gyerekkórus reneszánsz műsorát követően helytörténeti előadásokat hallgathatott meg az érdeklődő közönség.

Petrovics László a palotai Ferences-rendi kolostorrom történetéről beszélt, Szajp Istvánné pedig Pacsuné Fodor Sára életéről és munkásságáról tartott színvonalas előadást az érdeklődőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!