Várpalota

2015.11.13. 14:45

Szakmák világa

Várpalota – Tizenkét szakmában próbálhatták ki magukat a diákok a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szakmabemutató napján, amelynek a Bán Aladár iskola adott otthont.

Szabó Péter Dániel

A várpalotai tankerülethez tartozó általános iskolák hetedik és nyolcadik osztályos tanulóit várták pénteken a Szakmavilág címmel meghirdetett rendezvényre. – Örömmel vettük a megkeresést, hogy iskolánk legyen a helyszíne a szakmákat bemutató napnak, hiszen így nebulóink helyben ismerkedhetnek meg az őket érdeklő szakmákkal. Lehetőségeihez mérten intézményünk is próbál segíteni a pályaválasztásban, előadásokat tartunk a diákoknak, ám teljesen más, ha a gyerekek maguk dönthetik el, mi az, ami igazán érdekli őket – mondta el lapunknak Juhász Attiláné, a Bán Aladár Általános Iskola igazgatója

A nyolcadik osztályos várpalotai diák, Barua Mirá nagy kedvvel járta körbe a standokat. – Nagyon tetszett a porcelánfestés és a cukrászkodás is, de ápolóként is örömmel próbáltam ki magam. Ugyan jövőre gimnáziumban folytatom majd a tanulmányaimat, ám az érettségi után szívesen kitanulnék majd egy szakmát is, hogy jobban tudjak érvényesülni a nagybetűs életben – mondta el Mirá.

Barua Mirá (balra) nyolcadik osztályos diák ismerkedik a porcelánfestés rejtelmeivel
Fotó: Szabó Péter Dániel

Közben folyamatosan érkeztek a diákok a várpalotai tankerülethez tartozó általános iskolákból.

– Örömmel tapasztaltuk az intézmények pozitív hozzáállását, Várpalota mellett Berhidáról, Hajmáskérről, Litérről, Ösküről, Ősiből, Papkesziről és Pétfürdőről jöttek csoportok, összesen mintegy 600 diák vett részt a sikeres bemutató napon – mondta el lapunk kérdésére Tungli Zsuzsanna, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs munkatársa, a rendezvény szervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!