Várpalota

2016.01.26. 18:20

Országos városvédő-találkozó

Várpalota – A több mint 25 éves múlttal bíró Városszépítő és -védő Egyesület jóvoltából idén augusztusban a település adhat otthont a Város- és Faluvédők Szövetsége országos konferenciájának.

Szabó Péter Dániel

A Petrovics László vezette civil szervezet két és fél évtizede biztos pontja a település közéletének, munkásságukat nemcsak helyben, hanem országos szinten is elismerik. Tavaly például az országos szövetség emléklapját vehették át, míg Petrovics László munkáját Podmaniczky-díjjal ismerték el.

A kitüntetések mellett az elismerés jele az is, hogy a néhány éve megszervezett regionális tanácskozás sikere után idén augusztus 4–6. között az országos konferenciát láthatja vendégül Várpalota. A rendezvényen a szövetség országos vezetői mellett kétszáznál is több tagszervezet képviselői is jelen lesznek, azaz a település turizmusa szempontjából is komoly lehetőség, hogy a résztvevők megismerkedhetnek Várpalota épített és természetes értékeivel.

Ráday Mihály, a Város- és Faluvédők Szövetsége elnöke is méltatta az idén országos szakmai találkozót rendező várpalotai egyesület munkáját a közelmúltban tartott ünnepi közgyűlésen
Fotó: Szabó Péter Dániel

– A szervezőmunkát már elkezdtük. Decemberben az országos választmány előtt számoltunk be terveinkről, de egyeztettünk a várpalotai önkormányzattal is, amely lehetőségei szerint mindenben támogatja a találkozó megrendezését. Ami a részletes programot illeti, a nyitónapon városnéző sétára várjuk a vendégeket, valamint a települést, a Thury-várat és az egyesületet bemutató kisfilmet mutatjuk be a résztvevőknek, de terveink szerint a Várpalotai Bányász Fúvószenekar is koncertet ad majd. A szakmai konferenciát Megújuló városunk, megújuló műemléki szemlélettel címmel rendezzük meg, míg a plenáris üléseken többek között a Thury-vár rekonstrukciójáról, illetve helyi értékeinkről hallhatnak részletes tájékoztatót a találkozó résztvevői – mondta el a Naplónak Petrovics László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!