Várpalota

2014.02.02. 15:45

Bányákat nyitnának

Várpalota - Újraindítaná az évszázados tradícióval rendelkező bányászatot a településen a Jobbik, mondta el szombaton lakossági fórumon Kepli Lajos, a párt országgyűlési képviselőjelöltje.

Szabó Péter Dániel

A művelődési házban mintegy 50 ember előtt megtartott fórumot megelőzően Kepli Lajos sajtótájékoztatón ismertette a Jobbik választási programját. Elmondta, kormányra kerülésük esetén négy év alatt félmillió, tisztességes megélhetést adó munkahelyet hoznak létre az országban.

Kepli Lajos a Jobbik fórumán a várpalotai művelődési házban (Fotó: Szabó Péter Dániel)

- A mezőgazdaság és az arra épülő élelmiszeripar fejlesztése, vízi erőművek építésével járó komplex vízgazdálkodási program megvalósítása, s az egészségturizmus fejlesztése mellett a terveink között szerepel a bányászat magyarországi újraindítása is. Az országos programban név szerint is szerepel a várpalotai szénmedence még kiaknázható forrásainak felkutatása és kitermelése. Érdemes jobban alapozni a hazai energiaforrásokra, a kibányászott ásványkincset pedig a környezetet nem károsító, úgynevezett tiszta szén erőművekben lehetne felhasználni -mondta el Kepli Lajos. A képviselő kérdésünkre hozzátette, 2016-ban lát reális esélyt arra, hogy újrainduljon a palotai bányászat, több ezer munkahelyet teremtve a településen

Kepli Lajos leszögezte, a Jobbik támogatja a paksi atomerőmű bővítését is, mivel álláspontjuk szerint nincs az atomenergia kiváltására ilyen nagyságrendű reális alternatíva. A szerződés részleteit ugyanakkor ők is szeretnék megismerni, hiszen nem mindegy milyen feltételekkel állapodott meg Oroszországgal a magyar állam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!