Ralf róka és Nasi mókus

2017.10.15. 19:12

Színházi előadásba csempészték a prevenciós tanácsokat

A KRESZ Feszt rendezvénysorozat zárásaként közel négyszáz gyermek lehetett szemtanúja A megbűvölt patak című mesejátéknak a várpalotai Jó Szerencsét Művelődési Központ színháztermében.

Szabó Péter Dániel

A rendőrség és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság évek óta szeptemberben folytatja tradicionális tanévkezdeti kampányát. – A programsorozat alatt igyekeztünk olyan foglalkozásokat és előadásokat szervezni, melyekkel minél több gyermeket meg tudunk szólítani, s természetesen prevenciós hatással is bírnak – mondta el a rendezvényen Bartók Judit rendőr százados, a Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársa. A Jó Szerencsét Művelődési Központ színpadán a Dé-Mol Színjátszó Társulat előadásában a Zanzafix-mesék harmadik történetén szórakozhattak a gyerekek és az őket kísérő felnőttek. – A megbűvölt patakról szóló előadás egy vidám mesejáték. Az eredeti történetet a Várpalotai Rendőrkapitányság kérésére átalakítottuk, s belecsempésztünk számos közlekedésbiztonsági tanácsot is – tudtuk meg a társulat alapítóitól.

Játékos formában tanulhattak a gyermekek a Dé-Mol Színjátszó Társulat elődásán, a Zanzafix-mesék harmadik történetét ismerhették meg Fotó: Szabó Péter Dániel

A Megbűvölt patak című mesében Zanzafix, a kétbalkezes varázsló és a szennyezett pataktól megriadt erdőlakó állatok kalandjai közben a nézőteret megtöltő gyereksereg számára érthető módon „becsempészett” közlekedésbiztonsági ismeretek hangzottak el. Ralf, a róka, Szella, a nyúl, Barnie, a medve, Nasi, a mókus és Odin, a bagoly törhette a fejét, mert nemcsak a környezeti gondokkal, hanem a félrement varázslásokkal is meggyűlt a bajuk. A konfliktus megoldása közben az erdőt átszelő út által támasztott nehézségeket is le kellett győzniük, miközben a gyerekekkel megismertették az úton való átkelés és haladás szabályait. A mesével együtt élő, a szereplőkkel azonosuló gyerekek nemcsak az előadást izgulták végig, de a végén boldog örömmel ölelgették meg a szereplőket egy-egy közös fotó erejéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!