Várpalota

2014.07.17. 17:30

Temerinben ünnepelik az Illés-napot

Várpalota - A testvérvárosok után ezúttal a vajdasági Temerinbe fut el a Marathon Tömegsport és Környezetvédő Egyesület csapata.

Szabó Péter Dániel

A sportos különítmény csütörtök este indult útnak a Thury-vártól. Méreg József egyesületi elnök, csapatvezető a Naplónak elmondta, a tervek szerint egymást 10 kilométerenként váltva teszik meg a több mint 300 kilométeres utat. A többiek addig a kísérőautóban pihennek, hiszen megállás nélkül teljesíti a távot a csapat. Ha minden jól megy, péntek estére érnek Temerinbe.

Méreg József, Eiserle Judit, Forgács Kornél és Poronyi Gábor induláskor a palotai Thury-vár előtt (Fotó: Szabó Péter Dániel)

- A Várpalota-Pétfürdő Kertbarát Kör jó kapcsolatot ápol a vajdasági településen működő kertbarát egyesülettel. Egy látogatás alkalmával vetődött fel, hogy Várpalota testvérvárosai után idén a magyarok lakta település legyen az úti célunk, ahol részt veszünk az Illés-napi ünnepségsorozaton - tette hozzá Méreg József, aki mellett Eiserle Judit, Poronyi Gábor, Forgács Kornél, Molnár József és Patkó Zoltán vesz részt a határon átívelő futáson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!