Vaszar

2016.11.07. 20:10

Fókuszban a biztonság - Prevenciós délelőttöt szerveztek a vaszari iskolában

Vaszar - Az iskola rendőre elnevezésű program keretén belül bűn- és baleset-megelőzési foglalkozásokon vettek részt a vaszari Ihász Gábor Általános Iskola alsó tagozatosai.

Napló-információ

A prevenciós programon a kisdiákok megismerkedtek a gyalogos közlekedés alapvető szabályaival (Fotó: rendőrség)

Az iskola első és második osztályosai a napokban - a Pápai Rendőrkapitányság iskolarendőr-koordinátora vezetésével - láthatósági mellényt viselve tettek sétát az iskola környékén. A gyakorlati foglalkozás lehetőséget biztosított arra, hogy a kisdiákok megismerkedjenek a gyalogos közlekedés alapvető szabályaival, gyakorolják az úttesten történő biztonságos átkelést, és tájékoztatást kapjanak az út közben látott közlekedési táblák jelentéséről is. Ezt követően a harmadik és negyedik osztályosokat látogatta meg a rendőr, aki a vagyon elleni jogsértések elkerülési lehetőségeiről beszélgetett a diákokkal. A fiatalok megtudhatták, hogy értéktárgyaik az iskolatáska mely részében vannak a legnagyobb biztonságban, ugyanakkor azt is megtanulták, hogy a legjobb rejtekhely sem ér semmit, ha a táskájukat felügyelet nélkül hagyják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!