2017.08.21. 19:17
Jó reggelt, Veszprém megye!
Megfelelő körültekintés nélkül könnyen felfújt állagú, ízfokozóval, aromákkal bolondított fagylalthoz jut csak a fogyasztó manapság, és figyelmeztető jel lehet az is, ha rendkívül olcsón kínálják a jeges finomságot.
Az igazán jó fagylaltot az alapanyagra jellemző intenzív ízről, és például a kevésbé élénk színről ismerhetjük meg. Habár a balatoni gasztroforradalom szóösszetétel nem túlzás, hiszen jobbnál jobb éttermek várják a vendégeket a tónál, és újabban néhány strandbüfében is újragondolták a kínálatot, a fagylaltozók terén kevésbé jó a helyzet, ugyanis alig akad olyan egység, ahol igazán finom fagyihoz lehet jutni. Jó hír viszont, hogy fagylaltgéppel, és ami meglepőbb, akár az elektromos szerkezet nélkül is egész jó eredményre lehet jutni megfelelő alapanyagok és receptek segítségével, no meg némi kísérletező kedvvel.