Veszprém

2013.04.24. 14:43

Rekordmennyiségű hal került horogra

A pontyok elkerülték a mezőnyt, de így is rekordmennyiségű hal került horogra a IV. Sipos László-emlékversenyen, amelyet idén a Carp Zoom-kupáért tartottak.

Tremmer Tamás

Megdolgoztak az eredményért a IV. Sipos László-emlékverseny a Carp Zoom-kupáért horgászverseny résztvevői. Hiába fogadta  kegyeibe az időjárás a pecásokat, a kádártai Bánya-tó vize még hideg volt, így minden ügyességükre szükségük volt ahhoz, hogy horogra tudják csalni az uszonyosokat.

A keszegekkel, kárászokkal szerencséjük volt, de a potykáknak nem volt jó étvágyuk, így csak mutatóba kerültek szákba. Kuriózumként csuka és feketesügér is  horogra akadt. A hazai pálya előnyét ezúttal csak a győztesek tudták kihasználni. A Sándor László Kerekréti Mihály (Veszprém) duó a 33 kilogrammot meghaladó mennyiséggel leiskolázta a mezőnyt. Másodikként végzett a Budai Kornél-Bobják Sándor (Balatonfüred Kecskemét) kettős, ők 15,1 kiló halat szákoltak.

A győztesek: Sándor László, Kerekréti Mihály, Hemző Csaba, Micskó Gyula (állnak), Bobják Sándor, Budai Kornél, Tóth János (guggolnak) (Fotó: KSHE)

A verseny harmadik helyezettje az ajkai Hemző Csaba_Micskó Gyula páros lett, ők 14 kiló halat fogtak. Érdekesség, hogy az első három helyezett párosok szákjába nem került ponty! Mindannyian kizárólag keszegből, kárászból gyűjtögették a pontokat, ami öt órán keresztül igencsak fárasztó tevékenység volt. A legnagyobb halat Tóth János (Veszprém) fogta, akinek egy 2,5 kilogrammos ponty hozta meg a sikert. 

A Kádártai Sporthorgász Egyesület legnagyobb évi versenye ez, amelyre ezúttal negyven páros nevezett. Az emlékverseny jó hírnévnek örvend, amit bizonyít, horgászok nem csak a megyéből, de a távolabbi Győrből és Kecskemétről is érkeztek. A barátságos környezet magával ragadja a pecást.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!