Veszprém

2013.04.15. 12:16

Sérült és egészséges gyerekek sportoltak együtt

Több száz egészséges gyermek sportolt együtt értelmi fogyatékos társaival a Kozmutza alapítvány kilencedik alkalommal megszervezett rendezvényén a napokban.

Marton Attila

A program célja, hogy segítse a társadalmi elfogadást, az egészséges tanulók gyermekkorban megismerjék sérült társaikat, és lássák, hogy egy-egy eredményért milyen nehézséget kell leküzdeniük, mondta a Naplónak a Kozmutza Flóra iskola igazgatója, Dr. Sindlerné Kloó Györgyi.

A Táncsics Szakközépiskola tornatermében a Kozmutza iskola tanulóit és a város tizenkét általános iskolájának diákjait Bernáth Ildikó, az alapítvány elnöke köszöntötte: megnyitójában kiemelte, a közös élmények hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az egészséges diákok később a hétköznapi életben is elfogadják és segítsék a sérült gyermekeket.

Teljesen mindegy, hogy ki mit gondol és ki mit érez, mindenki győz, aki ebben részt vesz, fogalmazott a rendezvény fővédnöke, Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes. Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztérium szociálpolitikáért felelős államtitkára arra kérte az általános iskolásokat, hogy a fogyatékkal élő gyerekeket próbálják úgy segíteni a játék és a sportolás közben, hogy érezzék, ugyanolyan fontosak, mint a többiek.

A rövid köszöntők után táncosok tartottak bemutatót, majd Gotthard Ádám zumbaoktató vezetésével végeztek bemelegítő mozgást a gyerekek, ezután kezdetét vette előbb az alsósok, majd a felsősök vegyes csapatainak versenye. A résztvevők között értékes nyereményeket, kerékpárokat és sporteszközöket sorsoltak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!