Veszprém

2013.04.05. 11:19

Veszprémben rendezik az országos konferenciát

A Pannon Egyetem Felsőoktatási Minőségi Díjjal kitüntetett Gazdaságtudományi Kara rendezi április 18. és 20. között az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Közgazdaságtudományi szekcióját.

Balla Emőke

Az országos konferencia kiemelkedő jelentőségű: a legfőbb fórum, ahol összegyűlnek a közgazdaságtudományi területen tanuló legkiválóbb egyetemisták és főiskolások, hogy bemutassák kutatásaik eredményeit. A Tudományos diákköri konferenciák országos fordulóit kétévente rendezik, tizenhat tudományterületen változó helyszínnel. Ezek közül évek óta a legnagyobb létszámú szekció a Közgazdaságtudományi szekció.

Az áprilisi konferencia már most több rekordot mondhat magáénak: a szekció 57 tagozatára közel 650 dolgozatot neveztek (ez a legmagasabb szám a rendezvény eddigi történetében). Harminckét  felsőoktatási intézmény több mint 760 hallgatója látogat Veszprémbe, hogy prezentálja kutatási eredményeit. Kiemelkedő - közel ötven - a határon túli felsőoktatási intézményekből érkező hallgatók és oktatók száma, erre sem volt példa az elmúlt években. A dolgozatok közül rangos szakmai zsűri választja ki a legjobbakat. A zsűri tagjai a felsőoktatási intézmények elismert közgazdász és gazdasági szakemberei.

A Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara a konferencia szervezésében is a minőséget tartja szem előtt, elsődleges célja, hogy a résztvevők évek múltán is elégedetten és pozitív tapasztalatokkal gondoljanak vissza a Veszprémben töltött napokra.

A konferencia tudományos programja után kulturális programokon kapcsolódhatnak ki a hallgatók és az oktatók. A rendezvényen fellép többek között a 2010-es X-Faktor győztese, Vastag Csaba, a kar hallgatója, Rozsnyói Péter veszprémi születésű dzsessz-zongoraművész, valamint  az egyetem tehetséges hallgatóiból álló Caffé Bambini és Pannon Universitas Band (PUB) zenekarok. A hagyományos városnézés mellett QR kódos városnézésre is lesz lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!