Veszprém

2013.05.15. 16:46

Országzászlót állítanának Veszprémben

Közadakozást indít két városi alapítvány, hogy újra országzászlót állíthassanak Veszprémben, hangzott el sajtótájékoztatón szerdán.

Marton Attila

A Város-Tér Kulturális Alapítvány vezetője, Németh Károly elmondta, a felajánlásokat az alapítvány számlaszámára várják "országzászló" jeligére, valamint szívesen fogadják a helyszínre tett javaslatokat is, amelyeket a városháza portáján is le lehet adni.

A Védegylet Veszprémért Alapítvány elnöke, Brányi Mária felidézte az alapítványok utóbbi években kifejtett tevékenységét, így a Megyeháza előtti Brusznyai-emlékmű felállítását, a Veszprémvölgyben tavaly megrendezett Polgári pikniket és a Múlt-Jelen-Jövő pályázatot.

Wéber János, a Város-Tér kuratóriumának tagja megjegyezte, 1944-ben állították fel Veszprémben az országzászlót a városháza két épületét összekötő támfal előtt. A zászlórudat tartó talapzat jelenleg az állatkert közelében található, míg az emlékmű kerítésének négy darabja a Városháza B épületének falán látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!