Veszprém

2013.08.27. 15:16

Gazdasági program kidolgozását sürgeti az LMP

Felgyorsítaná a Lehet Más a Politika (LMP) helyi csoportja a város és az egyetem által megkötött gazdasági stratégiai program kidolgozását, hangzott el kedden sajtótájékoztatón.

Marton Attila

Gertsmár Ferenc, a LMP veszprémi csoportjának vezetője elmondta, 2011 szeptemberében a város és a Pannon Egyetem között együttműködési megállapodás született, amelyben kiemelt területként szerepelt a zöld gazdaság fejlesztésével elérhető munkahelyteremtés.

A tizenkét évre szóló gazdasági stratégiai program azonban mostanáig nem készült el, az önkormányzat csak irányelvekről döntött, illetve rövid munkaváltozatokat tárgyalt meg, hangsúlyozta a politikus.

– Szeretnénk, ha az önkormányzat komolyan venné ezt a megállapodást, és minél előbb kidolgoznák a stratégiát, hogy a következő ciklusnak egy megalapozott gazdaságfejlesztési tervvel vághasson neki a város, fogalmazott Gerstmár Ferenc.

Az ökopárt helyi csoportja szerint ez azért is fontos lenne, mert hozzájárulna az egyetemen végzett hallgatók helyben tartásához, valamint a helyi gazdaság erősítéséhez. A sajtótájékoztatón az LMP munkahelyteremtésre vonatkozó programjáról is szó esett.

A párt szerint az energiahatékonyság-növelésével, a megújuló energiaforrások felhasználásával, valamint a szociális gazdaság és a regionális közlekedésfejlesztés segítségével lehetne gyorsan és hatékonyan válságálló munkahelyeket létrehozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!